2. května 2010 • 16:12

Vítězství v Lize mistrů slaví Trentino

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Triumf ve volejbalové Lize mistrů obhájilo Trentino. Italský tým v dnešním finále v Lodži vyhrál nad Dynamem Moskva hladce 3:0. Třetí skončil pořádající Belchatów, za který hraje český reprezentant Jakub Novotný.



Trentino ve finále potvrdilo, že mu neublížil ani loňský odchod fenomenálního srbského nahrávače Nikoly Grbiče, který tým dovedl k titulu na závěrečném turnaji minulého ročníku Ligy mistrů v Praze.

V prvním setu nedalo ruskému soupeři pražádnou šanci a deklasovalo ho poměrem 25:12, i v druhém a třetím dějství si záhy vypracovalo bezpečný náskok.K úderné ose Trentina ve složení Vissotto, Juantorena, Kazijski se navíc přidala pečlivá obrana, s kterou měly potíže i největší hvězdy ruského celku Dante a Poltavskij.

Ani servis Dynamu nevycházel a trenér Jurij Čerednik při oddechových časech marně zvyšoval hlas.Nepomohlo nic, soustředěný italský tým dokráčel k jednoznačnému vítězství už za 71 minut.

Naposledy dokázal obhájit prvenství v Lize mistrů v roce 2004 ruský Lokomotiv Bělgorod.Domácí Belchatów vyhrál v zápase o třetí místo nad slovinským Bledem 3:1. Novotný stejně jako v sobotním semifinále pouze střídal.

Závěrečný turnaj volejbalové Ligy mistrů v Lodži:

Finále:

Trentino BetClic - Dynamo Moskva 3:0 (12, 20, 21).

O 3. místo:

Skra Belchatów - Volley Bled 3:1 (16, -22, 29, 20).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud