Ivo Pospíšil
13. ledna 2014 • 08:53

Bezchybná střelba a... 27. místo. Šlesingra sestřelil vlastní servisman

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to chyba, která se často nestává. „To tedy ne,“ přiznal i trenér českých biatlonistů Ondřej Rybář. Řeč je o kolizi Michala Šlesingra se svým servismanem, který mu chtěl podat při včerejším stíhacím závodě občerstvení, místo toho ale kvůli němu Šlesingr spadl a zlomil hůlku. Než dostal novou, ztratil kontakt s důležitými závodníky. A přes bezchybnou střelbu dojel sedmadvacátý.



Chtěl se občerstvit. Nabrat síly na to, aby mohl závodit s těmi nejlepšími. Jenže stačila chvíle nepozornosti a ocitl se v kotrmelcích.

Skutečně málokdy vídaná nehoda potkala v nedělním stíhacím závodě SP v Ruhpoldingu Michala Šlesingra, který ztratil naději na dobrý výsledek za kuriózních okolností. Když přebíral pití od servismana, zahákl se o něj svou lyží a upadl.

„V první chvíli jsem byl hodně naštvaný. Jel jsem ve skupině, v pohodě jsem držel její tempo, a pak tohle. Už se mi potom nepodařilo dostat do závodu,“ smutnil Šlesingr.

Podívejte se na kolizi Šlesingra se servismanem

„To občerstvení se moc nepovedlo, tam mu ujel vlak. Něco takového se moc často nestává. Asi tam byla chyba z obou stran. Jak servismana, tak Michala, protože si ještě odbruslil, což je pak pro toho druhého taky strašně těžké,“ přidal se i trenér Ondřej Rybář.

To však nebylo zdaleka vše. Při střetu totiž Šlesingr zlomil hůlku a ztratil další sekundy, než ji dostal zpět. Nejprve mu ji sice půjčili trenéři z ruského týmu, jenže… „byla kratší a navíc měla poutko, které mi překáželo, protože já mám to svoje přímo na rukavici,“ popisoval biatlonista.

Následně pak dojel k lékaři českého týmu, avšak… „Ten hůl měl, ale byl na druhé straně trati a nevěděl o tom, že hůl potřebuju,“ vyprávěl dál Šlesingr.

Dočkal se až na dalším kopci, a to u dalšího českého trenéra Marka Lejska. „Ta informace byla ve vysílačkách trochu zkreslená, mysleli jsme, že už ji má, ale musel jet na další kopec, kde mu jí dal až Marek. Tu situaci jsme moc dobře nevyřešili,“ uznal proto Rybář.

Ač tak Šlesingr na střelnici ani jednou nechybil, po problémech dojel do cíle na sedmadvacátém místě.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud