25. února 2011 • 15:19

Sedlák hlídal vítr, teď ho čeká první start na MS

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě nesnadné sportovní kariéry se střetly v boji o místo v českém týmu pro zítřejší závod na středním můstku. Borkovi Sedlákovi táhne na třicet a včera si v kvalifikaci zajistil účast ve své první soutěži na mistrovství světa. Letos druhý nejúspěšnější český skokan Jan Matura se do nominace naopak nevešel.



Loňskou olympiádu protrpěl. Borek Sedlák do Vancouveru odcestoval s trenérskou akreditací s malou nadějí, že by se na poslední chvíli mohl vměstnat do týmu.

Nakonec ale strávil celou dobu jako hlídač větru a bund ostatním reprezentantům. Dnes Sedlák v české sestavě na středním můstku nechyběl a spolu s Lukášem Hlavou, Jakubem Jandou a Romanem Koudelkou postoupil z kvalifikace.

„Loni jsem už na letiště ve Vancouveru pochopil, že nemám šanci skákat, byl jsem s tím smířen. Určitě jsou momenty, které člověku dodají motivaci do další práce,“ řekl Sedlák.

Jeho dobrý den je vykoupen horšími časy pro Jana Maturu. Odepisovaný závodník před sezonou ztratil smlouvu v armádním klubu Dukla Liberec a v prosinci mu navíc zemřela maminka.

Přesto v lednu vybojoval 4., 8. a 11. místo v závodech Světového poháru. Od té doby šla jeho výkonnost trochu dolů a reprezentační trenér David Jiroutek ho do prvního závodu na MS nevybral.

„Nesl to negativně. Ale mám tady pět lidí, vybral jsem čtyři. Tečka,“ vysvětlil Jiroutek. „Jede výbornou zimu, jenom je potřeba, aby znovu začal skákat skoky jako předtím. Věřím, že po kondičním tréninku bude opět silný.“

Dnešní kvalifikaci vyhrál Japonec Daiki Ito, Lukáš Hlava byl jako nejlepší Čech sedmý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud