2. února 2014 • 13:33

Forma stoupá? Strachová dojela v generálce na Soči devátá

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lyžařka Šárka Strachová zaznamenala v generálce na olympijské hry v Soči nejlepší výsledek v sezoně. Vlajkonoška české výpravy obsadila deváté místo v dnešním slalomu Světového poháru v Kranjské Goře a po roce se v elitním seriálu prosadila do nejlepší desítky.



Devětadvacetiletá Strachová byla v olympijské sezoně dosud nejlépe dvanáctá koncem roku v Lienzu. Na nepříliš kvalitní trati v Kranjské Goře postoupila do druhého kola dvanáctým časem a v druhé jízdě si ještě o tři místa polepšila. O devátou pozici se dělila se Švýcarkou Wendy Holdenerovou a připsala si nejlepší výsledek v SP od osmé příčky loni v lednu ve Flachau.

"Jsem na jednu stranu spokojená, protože to je top ten na takové těžké a rozbité trati, což nemám ráda a nikdy jsem to pořádně neuměla. Takže jsem ráda, že jsem se v tom zlepšila," uvedla na facebooku Strachová. Mrzelo ji ale, že na šesté místo ztratila jen 17 setin a její výsledek mohl být lepší. "Je to tam našlapané, chyběl kousek. Ale byly hodně těžké podmínky na náročné, vlastně chlapské sjezdovce."

Závod byl do Kranjské Gory přeložen z Mariboru. V náhradním středisku sněžilo a musel být zrušen sobotní obří slalom. I dnes padal sníh. "Takže nebylo tak dobře vidět, trať se rozbíjela, ale je dobře, že se to odjelo, i když vyšší čísla to neměla jednoduchý," řekla Strachová.

Hned po závodech se přesouvá do České republiky, cesta do Soči ji čeká v úterý ráno. Výsledek v generálce na olympiádu ale nepřeceňuje. "Nedávala bych to do souvislosti se Soči. Je fajn zajet nejlepší letošní výsledek, ale ty jízdy mohly být lepší. V Soči to bude úplně něco jiného, nový závod," uvedla.

Hansdotterová po osmi druhých místech získala první triumf v kariéře. Druhou ženu průběžného pořadí slalomu doprovodily na stupně vítězů rakouské sestry Schildovy - druhá byla s odstupem pěti setin starší Marlies, o další desetinu sekundy zpět byla třetí Bernadette. Strachová na vítězku ztratila 80 setin.

Pozici favoritky v hustém sněžení nepotvrdila Američanka Mikaela Shiffrinová, jež po prvním kole vedla o tři desetiny před Hansdotterovou. V druhé jízdě však mistryně světa udělala několik chyb a klesla na sedmou pozici.

"Většinou končím za Shiffrinovou, protože je prostě strašně dobrá. Ale dnes jsem si dokázala, že není neporazitelná, a že když budu mít dobrý den, mohu ji porazit," prohlásila v cíli vítězka. "Takže se těším na olympiádu, odkud se chci vrátit s medailí na krku," dodala.

V průběžném hodnocení disciplíny se náskok Shiffrinové před Hansdotterovou snížil na 80 bodů. Po olympijských hrách se jedou ještě dva slalomy.

Druhá česká reprezentantka Martina Dubovská zajela v prvním kole 59. čas a do druhého kola nepostoupila.

Články odjinud


Články odjinud