27. prosince 2008 • 13:17

Nystadová vyhrála prolog Tour de Ski

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německá běžkyně na lyžích Claudia Nystadová vyhrála prolog seriálu Tour de Ski v Oberhofu. Na trati 2,5 km volnou technikou dnes zvítězila s náskokem jedné sekundy před Italkou Ariannou Follisovou.



O třetí místo se podělily shodným časem Polka Justyna Kowalczyková a Slovinka Petra Majdičová.Z českých reprezentantek vstoupila do sedmietapového podniku nejlépe Kamila Rajdlová, která obsadila 24. místo se ztrátou 18,8 sekundy na vítězku.

Třicetiletá lyžařka se představila mezi světovou elitou poprvé po mateřské pauze a dubnovém narození dcery Michaely.Nystadová díky časovému bonusu za vítězství vede Tour o šest sekund.

"Tohle je perfektní začátek. Vůbec poprvé si obléknu dres pro vedoucí závodnici. Skvělý pocit, prostě nádhera," rozplývala se třicetiletá olympijská vítězka ze Salt Lake City, která byla v letošní sezoně v individuálním závodě dosud nejlépe osmá ve sprintu.

Také druhou Follisovou dělí od dvojice Kowalczyková - Majdičová šest sekund.Vedoucí žena Světového poháru Aino-Kaisa Saarinenová skončila osmá. Další Finka Virpi Kuitunenová, která vyhrála loňský prolog Tour v Novém Městě na Moravě, zahájila seriál sedmým místem.

V neděli absolvují lyžařky v Oberhofu stíhací závod na 10 km klasickou technikou, pak se peloton Tour přesune k pondělnímu sprintu do Prahy.

Výsledky - 2,5 km volnou technikou:

1. Nystadová (Něm.) 6:17,2,2.
Follisová (It.) -1,1,
3. Majdičová (Slovin.) a Kowalczyková (Pol.) obě -2,3,
5. Björgenová (Nor.) -7,6,
6. Muranenová -8,1,
7. Kuitunenová -9,3,
8. Saarinenová (obě Fin.) -9,6,
9. Böhlerová (Něm.) -13,2,
10. Jacobsenová (Nor.) -13,5, ...24. Rajdlová -18,8, 37. Nývltová -30,8, 44. Skalníková -41,2, 47. Hájková (všechny ČR) -47,1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud