28. prosince 2008 • 10:57

Šéf FIS chce druhou Tour de Ski

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prezident Mezinárodní lyžařské federace FIS Franco Kasper se nechal slyšet, že by se mu zamlouvala ještě jedna Tour de Ski na konci sezony. Ta by měla zahrnovat závody ve Finsku, Norsku a Švédsku. Svou vizi by chtěl zrealizovat v horizontu dvou až tří let.



Prestižní podnik se letos koná teprve potřetí, Kasper už ale přemýšlí o jeho dalším rozmachu. "Z velkých běžeckých závodů ve Skandinávii by se v březnu lehce dala vytvořit další Tour de Ski," prohlásil v rozhovoru pro Süddeutsche Zeitung.

"Pro sportovce by to bylo navíc další vzrušení z boje o celkové prvenství i prémie," dodal švýcarský funkcionář. Dosavadní model závodů na přelomu roku by ale zachoval.

"Samozřejmě se závody v Německu, neboť je to náš nejdůležitější trh," upozornil s tím, že by rád další etapy umístil také do Rakouska a Švýcarska.Letošní Tour de Ski, která odstartovala v sobotu v Oberhofu, pokračuje závody na českém území v Praze a v Novém Městě na Moravě. O celkových vítězích se rozhodne první lednový víkend v italském Val di Fiemme.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud