Martin Hašek
5. ledna 2009 • 15:57

Z Loitzla je zabiják

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rakouský skokan na lyžích Wolfgang Loitzl pokračuje v proměně z otloukánka v šampiona. Včera vyhrál třetí závod Turné v Innsbrucku a celkově vede o 15,8 bodu před Švýcarem Simonem Ammannem, který byl v Innsbrucku až osmý.



Roman Koudelka skončil devatenáctý, Jakub Janda a Ondřej Vaculík nepostoupili do druhého kola.

Turné čtyř můstků znovu vyzdvihlo ke slávě nečekané hrdiny. Amfiteátr na kopci Bergisel včera zaplavily fialové čepičky obdivovatelů Němce Martina Schmitta, který se po téměř dvouleté pauze znovu dostal na stupně vítězů. Vítěznými barvami byla ale červená a bílá, která vlála v moři rakouských zástav. Ty oslavily další velký den Rakušana Wolfganga Loitzla.

„V Garmisch-Partenkirchenu jsem si myslel, že tomu dni se už nic nemůže vyrovnat. Dnes jsem ale zažil další perfektní den,“ řekl Loitzl. „Vítězství doma před rakouským publikem je ještě víc. Bergisel je můj nejoblíbenější můstek.“

První kolo vyhrál Schmitt, ovšem finále patřilo Loitzlovi. Osmadvacetiletý Rakušan, který až do čtvrtka nevyhrál jediný závod Světového poháru, ovládl soutěž skokem dlouhým 128,5 metru a zvýšil svůj náskok v průběžném pořadí před Švýcarem Ammannem. Lídr Světového poháru ztrácí jistotu, včera se po nepovedeném druhém kole propadl na osmou příčku.

Turné pokračuje už dnes kvalifikací na úterní rozhodující závod v Bischofshofenu.

Před jeho startem má Loitzl před Ammannem k dobru 15,8 bodu, což je v přepočtu devět metrů délky. V Bischofshofenu se však ze všech můstků Turné skáče nejdál a ve hře je tak nejvíc bodů.

„Možné je všechno. Jsem ale ve velmi dobré formě. A budu se snažit, aby mi první místo patřilo i po Bischofsfh ofenu,“ řekl Loitzl.

Nedostatek podobných sebevědomých myšlenek přitom Loitzla dosud brzdil v útoku na absolutní špičku. Bývalý slavný skokan Andreas Goldberger ve svém sloupku v deníku Kronen Zeitung naznačil, že Loitzlovi v minulosti chyběly ambice.

Koudelka se jen těsně vešel do první dvacítky. „Nejsem typ člověka, který by se smířil s tím, že boduje,“ řekl Koudelka. „Nějaká čtrnáctá, patnáctá místa mě nebaví. Chci skákat do desítky a pak se co nejvíc zlepšovat.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud