8. února 2019 • 15:23

Oslavy Sáblíkové: psala si s Ledeckou, děcka dělala kraviny se zlatem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V penzionu nedaleko haly s dalšími členy týmu oslavila ve čtvrtek večer rychlobruslařka Martina Sáblíková svůj triumf v závodu na 3000 metrů na mistrovství světa v Inzellu. Po zisku osmnácté zlaté medaile na světových šampionátech mezi lidi jít nechtěla. I proto, že v sobotu ji v bavorském městečku čeká další start a na trati 5000 metrů bude usilovat o jubilejní desátý triumf v řadě.



"Usnula jsem kolem půlnoci. Absolvovala jsem dopingovou kontrolu, teprve pak jsem se šla projet na kole. Regenerace. A večeřela jsem až kolem deváté večer. A hned dvakrát," popsala Sáblíková program zlatého večera. Jídlo si nechala přinést na pokoj. "Nechtěla jsem moc mezi lidi, takže na klasické večeři jsem nebyla. Holky mi dovezly rýži, pak jsem měla těstoviny s nějakými oříšky. Užívala jsem si to sice v soukromí na pokoji, ale bylo to fajn," uvedla trojnásobná olympijská vítězka.

Dobrou náladu měla i díky kolegům z týmu. "Děcka si vzala placku a dělala s ní kraviny. Různě jsme se s ní fotily, bylo to opravdu fajn. Únava pak na mě padla, i při vyjíždění na kole. Oni mě ale nenechají vydechnout," pousmála se jednatřicetiletá rychlobruslařka, která je nejstarší členkou reprezentačního výběru.

Radost jí udělalo i velké množství gratulací. Její úspěch ocenili také Nizozemci. "Tolik holandských trenérů a závodníků mi v životě negratulovalo," řekla Sáblíková, která měla zahlcený i telefon. "Ještě nemám ani všechno přečtené. Bylo jich tolik, že bych se musela zbláznit. Budu je dočítat až příští týden," uvedla Sáblíková, která se na světový trůn na trati 3000 metrů vrátila po třech letech.

Stejně jako před závodem si psala s lyžařkou Ester Ledeckou . Zatímco v minulých dnech podporovala Sáblíková dvojnásobnou olympijskou šampionku z Pchjongčchangu, teď psala Ledecká jí. "Co mi psala? Prostě, že jsem dobrá," smála se. "Ne, ona je úplně skvělá, nikdy nezapomene pogratulovat. Fandí mi. Vždycky vím, že tam od ní zpráva bude," dodala Sáblíková.

Martina Sáblíková vyhrála závod na tři kilometry, druhá skončila Nizozemka De Jongová (vlevo), třetí Ruska Voroninová (vpravo)
Martina Sáblíková vyhrála závod na tři kilometry, druhá skončila Nizozemka De Jongová (vlevo), třetí Ruska Voroninová (vpravo)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud