25. ledna 2011 • 10:43

Kouč Sáblíkové o masakru: Rychle pryč z haly!

Autor: spo, bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Místo poklidného příletu do Moskvy k dalšímu dílu Světového poháru v rychlobruslení, čekal výpravu Martiny Sáblíkové po přistání šok. Na moskevskou půdu totiž dosedali krátce poté, kdy na letišti Domodědovo vybuchla bomba sebevražedné atentátnice, která zabila 35 lidí a další desítky zranila.



Tým trenéra Petra Nováka naštěstí mířil na letiště Šeremetěvo, ale lehko nikomu nebylo. "Měli jsme letět normálně na Šeremetěvo, ne na Domodědovo," uklidňoval Novák v rozhovoru pro deník Sport.

"Možná jsme byli poslední, koho v té době pustili na přistání, pak už nikdo nepřiletěl. To se na Šeremetěvu nestává, tam je pořád plno lidí," popisoval.

Zpravodajství z Domodědova už v té chvíli bylo všude a vyhnout se krvavým obrázkům nešlo. "Je jasné, že nervózní jsme byli," přiznává kouč Martiny Sáblíkové.

"Koukali jsme co nejrychleji vypadnout z haly, protože člověk v hlavě má: No, a teď to bude tady a pak támhle," přibližuje Novák své myšlenky. "Báli jsme se, aby to nebyla nějaká série," dodává, z čeho měl největší strach.

Všechno ale naštěstí dobře dopadlo, čeští rychlobruslaři v čele s Martinou Sáblíkovou se v pořádku dostali na hotel a teď už trénují ve sportovním centru v Kolomně, kde se o víkendu pojedou závody Světového poháru.

Záběry ruské televize krátce po výbuchu. Těla stále leží na zemi v hale. Zemřelo nejméně 35 lidí, 170 jich bylo zraněno
Záběry ruské televize krátce po výbuchu. Těla stále leží na zemi v hale. Zemřelo nejméně 35 lidí, 170 jich bylo zraněno

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud