11. května 2011 • 13:57

Olympionici touží po hokejové euforii

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Originální červený doubledecker z Londýna pomůže českým olympionikům v úsilí vyvolat v zemi před olympiádou v příštím roce podobnou euforii, jaká v těchto dnech v Česku vládne díky úspěšnému hokejovému týmu na mistrovství světa. Autobus pocestuje po republice v rámci kampaně Žijeme Londýnem, s kterou přišel Český olympijský výbor.



Národní vlajky vlající z kapot automobilů, národ spojený společnou vášní. Hokej to dokáže a atletka Lenka Masná věří, že něco podobného zmůže příští rok i olympiáda v Londýně.

„Doufám, že se to povede. Podobné události společenského významu tu moc mají,“ říká Masná, loňská finalistka mistrovství Evropy na 800 metrů.

Vtáhnout fanoušky do olympijské reality má kampaň Žijeme Londýnem, jejíž symbolem bude červený doubledecker tovární značky Bristol, který dlouhá léta jezdil po městě Her 2012.

„V autobuse bude nainstalované speciální multimediální centrum, které bude zábavnou formou informovat o olympismu a novinkách z tábora našich olympioniků,“ říká Jiří Kejval, místopředseda ČOV. „Počítáme s kvízy pro děti. Návštěvníkům také nabídneme možnost účastnit se soutěží s olympijskou tématikou.“

Červený doubledecker navštíví celkem 128 českých měst. Kampaň se rozeběhne 24. května v Brně a ještě před prázdninami se zastaví v Českých Budějovicích (4. června), Ústí nad Labem (13. června), Olomouci (21. června) a Hradci Králové (29. června).

„Doufám, že se podaří získat nové fanoušky, kteří mají při závodě ohromnou moc výkon ovlivnit,“ přeje si moderní pětibojař Ondřej Polívka.

Součástí kampaně je unikátní putovní výstava velkoformátových fotografií z české sportovní historie. Snímky budou vystavovány pod širým nebem. Nejstarší fotografie zachycuje Františka Jandu-Suka, který v roce 1900 získal v hodu ziskem vůbec první českou olympijskou medaili.

„Jsem projektem nadšená, olympiáda tak ovlivní spoustu lidí,“ říká Martina Sáblíková, dvojnásobná olympijská šampionka v rychlobruslení, která usiluje o start v Londýně v cyklistice. „Za sebe můžu říct, že každý sportovec by chtěl v Londýně startovat.“

Nadšení českých fanoušků pro londýnskou olympiádu by určitě vzrostlo, kdyby se do turnaje probojoval fotbalový tým do 21 let, který bude o účast bojovat v červnu na mistrovství Evropy v Dánsku.

„Naše skupina je těžká, hrajeme s Ukrajinou, Španělskem a Anglií. Motivace pro hráče dostat se do Londýna bude ale obrovská. Věřím, že v Londýně nebudeme chybě,“ řekl trenér týmu Jakub Dovalil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud