František Prachař
27. května 2011 • 21:04

Boxer Konečný zaplatil titul prasklým bubínkem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bál se malé přízně publika a do ringu šel s tím, že pokud prohraje, propadne se ze špičky do průměru. Jeho pěsti se však postaraly o to, že se ani jedna hrozba nenaplnila. Boxer Lukáš Konečný včera ve skvělé atmosféře úspěšně obhájil titul mistra Evropy, když v Ústí nad Labem s přehledem vybodoval Francouze Husseina Bayrama. Další meta? Druhý pokus stát se světovým šampionem.



Kdyby zápas neukončil závěrečný gong, bušil by snad do soupeře ještě nyní. Boxer Lukáš Konečný obhájil titul mistra Evropy po totální demolici francouzského soupeře Husseina Bayrama.

Díky tomu je i po včerejšku šampionem, kterému za výkon zarputilého buldoka aplaudovaly zhruba čtyři tisícovky diváků v ústecké Zlatopramen Aréně.

„Děkuji všem, co přišli, atmosféra byla skvělá a nakopávalo mě to. Tohle jsem potřeboval,“ radoval se Konečný poté, co ve dvanáctikolové řežbě udolal svého protivníka.

Ještě v úterý přitom na akci v Ústí nad Labem bylo prodáno pouze 1700 vstupenek. I proto je narychlo prodával sám český bijec, jež nakonec „nahnal“ do haly kolem čtyř tisíc řvoucích fanoušků.

Ti viděli ničivou sílu, která odsoudila Bayramovu tvář k rozsáhlé rekonstrukci. Francouz se sice ukázal jako nebezpečný soupeř, ale i tak dostal výprask, který ho bude bolet hodně dlouho.

9
Nejméně tolik z dvanácti kol vyhrál podle rozhodčích Lukáš Konečný nad Husseinem Bayramem.

Konečné body 118:110, 119:109 a 117:111 ukázaly, že podle jednoho sudího dokonce český boxer získal 11 kol.

Do ringu přitom nastoupil s čelenkou s nápisem Ninja a s odhodlaným výrazem ve tváři. Jenže když o hodinu později opouštěl bojiště, měl obličej plný kosmetických změn a skleslou grimasu zmatené a unavené trosky. Jeho 38. duel a čtvrtá porážka se nesla v duchu utrpení.

„Měl jsem to pod kontrolou, ale bylo to hodně hustý. Bayram měl granáty, byl rychlej a tvrdej. Navíc jsme dostali malé rukavice, s nima to hodně bolelo. Hned ve druhém kole mě trefil do ucha hrozným hákem, praskl mi bubínek a skoro nic jsem neslyšel,“ popisoval Konečný, jenž byl už při nástupu mezi provazy velmi uvolněný. Když mu hráli před duelem hymnu, vysílal na dálku polibky svým třem malým dcerkám a manželce Jarce, které seděly těšně vedle ringu.

Šťastný vítěz s pás
Šťastný vítěz s pás

Soka pak za potlesku rodiny vymazal i díky železné kondici. Mlátil ho jako stroj do hlavy i do žeber. Na mnoha místech Francouzova těla se začaly už ve druhém kole dělat fialové fleky, zatímco z Ústeckého rohovníka čišela síla.

„Bušil jsem do něj a ke konci odcházel fyzicky, ale já se radši lehce šetřil, protože to byl důležitý zápas a nechtěl jsem udělat chybu,“ popisoval pocity po triumfu v jubilejním padesátém duelu kariéry a 47. vítězství.

Druhou padesátku může Konečný začít bojem o pás pro světového šampiona. Druhá obhajoba evropského trůnu by mu měla zajistit odvetu s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. S ním už v roce 2008 po sporném verdiktu nejcennější titul nezískal.

„Po odvetě hodně toužím a měl bych ji získat. Jsem vysoko ve všech významných žebříčcích. Je ale možný že se Dzinziruk titulu vzdá a já půjdu s někým jiným. Šanci ale určitě dostanu.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud