12. července 2011 • 14:41

Čeští inline hokejisté přišli o body za výhru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští inline hokejisté přišli na mistrovství světa organizace FIRS v Itálii o dvoubodový zisk za výhru v pondělním utkání proti Kanadě (6:5). Důvodem je neoprávněný start kapitána týmu Martina Vozdeckého.



Vozdecký neměl být do úvodního duelu českého výběru vůbec nominován, neboť na loňském mistrovství světa v Berouně inkasoval ve vítězné bitvě o bronz proti Francii trest na pět minut a do konce utkání. Měl tak automaticky zastavenou činnost na nejbližší zápas.

"Tato politováníhodná situace nastala kvůli našemu nesprávnému vyhodnocení důsledků Martinova trestu a také neupozorněním ze strany mezinárodní federace. Za vedení reprezentace se Martinovi, celému týmu, partnerům reprezentace a všem fanouškům za vzniklou situaci omlouváme," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer týmu Martin Mecera.

Na pochybení české výpravy ale nakonec kuriózně nevydělá ani na hřišti poražená Kanada, neboť u jejího kapitána Jasona Allana došlo k naprosto stejnému prohřešku. Oba hráči shodou okolností ovlivnili vzájemný souboj zcela shodně - každý z nich vstřelil po gólu.

"Stala se chyba, kterou nemůžeme okamžitě napravit, proto jsme společně s vedením týmu Kanady podali podnět mezinárodní federaci na úpravu řádů tak, aby se tato situace v budoucnosti neopakovala," konstatoval Mecera.

Podle pravidel FIRS budou dnes obě mužstva pokračovat v turnaji s nulovým bodovým ziskem a do tabulky se jim ze vzájemného souboje započítá skóre 0:1.

Oba hokejisté mají navíc po výroku řídící komise zastavenou činnost pro nejbližší utkání na turnaji; Vozdecký nenastoupí proti Německu, Allan bude chybět v kanadské sestavě proti Švýcarům.

"Jsme přesvědčeni, že reprezentační tým se se vzniklou situací vyrovná a dnes bude bojovat za svého kapitána na hřišti v utkání s Německem. Na našich medailových cílech se nic nemění," doplnil Mecera.

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud