3. ledna 2012 • 13:19

VIDEO: Blázen LaVallee. Skočil na sněžném skútru 125 metrů

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je odvaha, jaká se nevidí. Ač ji někdo může považovat za šílenství. K neuvěřitelnému výkonu se na úvod nového roku odhodlal Američan Levi LaVallee, který při tradiční akci Red Bull New Year No Limits přeskočil na sněžném skútru 125 metrů. Zastínil tak i tradičního pokořitele freestylových limitů motocyklistu Robbieho Maddisona.



Jak na Nový rok, tak po celý rok. Jestliže toto pořekadlo bude pro Levi LaValleho platit, čeká ho rok plný velkolepých činů.

Hned na úvod roku 2012 se totiž v San Diegu proletěl vzduchem na sněžném skútru až do vzdálenosti 125 metrů.

„Bylo to fascinující dostat se na druhou stranu v jednom kuse. Cítím, že jsem plný energie,“ smál se mezi novináři LaValle. „Když jsem viděl tu značku 125 metrů, bylo mi jasné, že půjde o parádní skok,“ doplnil.

Šťastní přeživší.
Šťastní přeživší.

Vysloužil si potlesk davů. Nejen kvůli úspěchu, ale i odvaze. Pokořit tyto limity se pokoušel i minulý rok, ale neuspěl, při pádu se ošklivě zranil a pár týdnů si poležel v nemocnici. O rok později ovšem slavil opačné pocity.

„Byla to pro mě otevřená kniha. Zkrátka něco, co jsem chtěl překonat. Hnalo by mě to do konce života,“ uzavřel LaValle.

Akce se nakonec účastnil i populární freestylový motocyklista Robbie Maddison, který v minulosti přeskočil Tower Bridge nebo Korintský průplav. V porovnání s LaVallem však skočil o zhruba deset metrů méně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud