20. února 2012 • 11:24

Jachtař Koláček vyráží do Atlantiku se stěžněm ze Sušice

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český jachtař Milan Koláček sice kvůli své sportovní vášni dlouhodobě žije ve Francii a velkou část roku tráví na závodech v oceánu, klíčové vylepšení pro novou sezonu ale sehnal v Česku. Nový karbonový stěžeň mu vyrobili v Sušici.



Koláček se se svou lodí Gaben Follow Me z kategorie Classe Mini znovu chystá na sólový závod přes Atlantik Transat 6,50. Loni skončil sedmý a letos by se v několikatýdenním závodě rád umístil do třetího místa.

K tomu mu má pomoct několik změn. Patří k nim především nový karbonový stěžeň od sušické firmy Compo Tech PLUS, který má optimalizovaný profil, jenž pomáhá obtékání vzduchu kolem plachty a zvyšuje její výkon.

Stěžeň spolu s veškerým lanovím je výrazně odlehčený, úspora hmotnosti se pohybuje kolem 7 kilogramů.

Koláček se se svou lodí Gaben Follow Me z kategorie Classe Mini znovu chystá na sólový závod přes Atlantik.Foto Pavel Nesvadba

Koláček se také rozhodl ve Francii přesídlit z La Rochelle, odkud regata Transat 6,50 každoročně startuje, do Lorientu – hlavního sídla francouzského oceánského jachtingu. Může tam proto trénovat s nejlepšími jachtaři z elitních týmů.

Pro přípravu na novou sezonu také Koláček angažoval trenéra Tanguy Leglatina, který má zkušenosti i se slavným sólovým závodem Vendée Globe.

Koláček se se svou lodí Gaben Follow Me z kategorie Classe Mini znovu chystá na sólový závod přes Atlantik.
Koláček se se svou lodí Gaben Follow Me z kategorie Classe Mini znovu chystá na sólový závod přes Atlantik.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud