František Prachař
10. listopadu 2013 • 23:11

Terminátor Vémola uspal Monstera Knížete a pozval fanoušky na oslavu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle byla neskutečná bitva s drtivým rozuzlením. Terminátor zničil Monstrum. Dlouho očekávaný MMA souboj mezi Karlosem Vémolou a Petrem Knížetem skončil vítězstvím favorita. První Čech v zámořské UFC Vémola svého dosud nikdy neporaženého soupeře po neskutečné řeži ve třetím kole poslal škrcením do bezvědomí a stal se vítězem hodně emotivní války.



Podívaná, jaká ještě v Česku nikdy nebyla. Brutální síla Karlose Vémoly proti statečnému vzdoru technického Petra Knížete zajistila největětší bitvu českého MMA v dosavadní historii.

V kleci pražského Top Hotelu se v neděli před půlnocí strhla na galavečeru MMAA 2 válka, na jejímž konci byl jediný triumfátor – Karlos Vémola. První Čech, který kdy startoval v nejlepší americké lize UFC, uškrtil ve 3. kole Petra Knížete v boji, do kterého dali oba borci všechno. Už po prvních vteřinách mohlo být po všem, ale Kníže ustál všechny soupeřovy ataky a sám byl nebezpečný každým pohybem. Ve druhém kole ožil a díky únavě soupeře se dokonce dostal do několika slibných pozic.

Nakonec ale rozhodla silová převaha Vémoly, jenž svého soka velkou část duelu kontroloval na zemi. Ve finále se kolem něj elegantně přetočil, udělal mu kolem krku zámek svou mocnou paží a poslal ho po pár vteřinách do bezvědomí.

„Tohle je pro všechny moje fanoušky, ale také pro ty, kteří mě nemají rádi. Nejsem takový, jak o mě píšete na internetu. Teď vás všechny zvu oslavit se mnou tenhle úspěch,“ řekl po triumfu 28letý Vémola (11 vítězství, 4 prohry), jenž se vůbec poprvé v kariéře představil na českém území. Do té doby zápasil hlavně v USA a Anglii, kde také trvale žije.

Duel ve váze do 84 kg byl velmi emotivní. Už proto, za jakých vznikl okolností. Do té doby v 21 zápasech neporažený Kníže vyzval favorita v internetové diskuzi, kde si oba vyměnili mnoho ostrých slov. Vše pak pokračovalo i před zápasem. Muž s přezdívkou Monster soupeři nepodal ruku, což mu Vémola po svém triumfu oplatil. „Nic proti němu nemám, dokonce ho respektuju jako člověka, který udělal hodně pro české MMA, ale když mi nepodá ruku před zápasem, tak ať nečeká, že to udělám po zápase.“

Kníže byl z prohry zklamaný, i když předvedl rovněž vynikající výkon. „Je mi to líto. Mohlo za to i to, že jsem měl na přípravu jen tři týdny. Potvrdilo se mi to, co jsem si myslel, nebojoval nic extra,“ pustil se po porážce do vítěze. „Doufám, že Karel bude souhlasit s odvetou, na kterou se nachystám lépe.“

Vémola však s takovým scénářem nesouhlasí. Už 7. prosince by se měl utkat na akci GCF s dalším předním Čechem Tomášem Kuželou, začátkem roku pak plánuje vyzvat na další akci série MMAA Petra Ondruše. Bitva, která překonala všechna očekávání, byla skvělou pozvánkou na další souboje v kleci.

Video celého souboje uvidíte v pondělí na iSport.cz!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud