10. února 2014 • 10:25

Judista Krpálek: Byl jsem strašně blízko, závěr jsem si pokazil sám

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle prohra moc mrzí. Český judista Lukáš Krpálek byl kousíček od toho, aby na prestižním turnaji v Paříži v kategorii do 100 kilogramu obhájil loňský triumf. Ve finálovém klání podlehl Francouzi Cyrillu Maretovi v poslední vteřině. "Vítězství jsem měl na dosah. Pokazil jsem si to sám," smutnil rodák z Jihlavy.



Klání v Paříži patří mezi grandslamové turnaje a mezi judisty se těší obrovské popularitě. Lukáš Krpálek byl nasazen jako jednička, navíc zde obhajoval loňské vítězství.

Třiadvacetiletý Čech měl v prvním kole volný los, ve druhém zničil Kubánce José Armenterosema. Těžkou bitvu svedl ve třetím kole s úřadujícím juniorským mistrem světa Kanaďanem Kylem Reysem, když o svém postupu rozhodl až v prodloužení.

Tažení za obhajobou se zastavilo až na domácím Maretovi. "Dostal jsem tři poměrně přísné tresty za pasivitu, jednou jsem Mareta hodil a myslím, že jsem mohl získat wazari místo juka. To všechno mělo vliv na to, co se stalo v úplném závěru. Ale tam jsem si to vážně zavařil sám," hodnotil finále Čech.

Pod tlakem přišla chyba

Krpálek přišel o vítězství v závěru i díky tomu, že bojoval pod tlakem tří trestů za pasivitu, kterou mu rozhodčí udělili. "Musel jsem být pořád aktivní a nedopustit čtvrtý trest, což by pro mě znamenalo konec nadějí. Kdybych trestů neměl tolik, na konci bych ale už tolik neriskoval a mohl si v klidu hlídat vedení," říkal.

"Došlo na přetahovanou, já se zbytečně hrnul do chvatu a v souboji nakonec tahal za kratší konec. Myslím, že ty tresty jsem ve finále dostávat nemusel. V Maretův prospěch asi trošku zahrálo roli domácí prostředí. To se prostě občas někdy stává. Teď jsem ovšem zklamaný,“ dodává český judista.

Přesto je Krpálek se vstupem do sezony spokojený. „S odstupem budeme i druhé místo hodnotit jako další cenný kousek do naší sbírky. A turnaj samotný?  Celkově to nebylo špatné vzhledem k tomu, že jsem měl trochu tréninkové manko.“

Druhé místo českého judisty je cennější i o to, že Krpálka v minulých dnech provázely problémy se zraněným kolenem.

"Do poslední chvíle nevěděli, jestli do Paříže vůbec pojedu. Začalo mě totiž trápit i druhé koleno, v němž mi prasklo při nácviku jedné nové techniky. Snad to nebude nic vážného," uzavírá judista.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud