Ivana Jakoubková
31. října 2014 • 10:40

Sportovce Dukly už nefotil Saudek: Zívačka Samková místo šavle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po šesti letech změna! Kalendář Dukly na rok 2015 tentokrát nefotil legendární Jan Saudek. Autory snímků, které vznikaly většinou ve chvílích volna na soustředění, jsou sami sportovci a jejich trenéři. A protože řada z nich jsou nadšení rybáři, měla prosinec zdobit fotka s rybou. Jenže nezdobí! Když se ta pravá našla, kalendář byl už hotov. Jan Železný chytil svého obřího sumce pozdě.



„Snímek Honzy Železného se sumcem, který ve Španělsku pořídil další trenér Dukly Dalibor Kupka, vznikl asi před dvěma týdny. Je to škoda, taková parádní fotka mohla být ozdobou kalendáře. Bohužel se to nestihlo,“ lituje Ivana Roháčková, manažerka komunikace Dukly, která celý projekt vymyslela a řídila.

Spousta jiných vtipných záběrů se ale do kalendáře dostala. Fotku olympijské vítězky Evy Samkové nazvanou „zívačka ve Stelviu“ zmáčkl trenér Marek Jelínek, pádlování mistra světa Josefa Dostála v ledové vodě ve vysokohorském Livignu zachytil kouč Karel Leschtina.

„V Livignu bylo tehdy krásně, měli jsme štěstí, protože v tu dobu tam mohlo klidně i sněžit. Chtěl jsem mít nějaké pěkné fotky na své fanouškovské stránky, a tak mě Karel vyfotil uprostřed hor ze člunu. Snímky se líbily spoustě lidí, a když přišla nabídka dát některý do kalendáře, byla to jasná volba,“ vysvětlil Dostál.

LEDEN: Ondřej Bank, lyžař
LEDEN: Ondřej Bank, lyžař

Dvojnásobnou olympijskou vítězku a letošní mistryni Evropy Báru Špotákovou zvěčnila tréninková kolegyně Jarmila Klimešová. Snímek je to přímo umělecký, i když šest let starý. Na soustředění v Jižní Africe letos ani jedna z oštěpařek nebyla. Špotáková trénuje raději nablízku malému synovi Jankovi, Klimešová-Jurkovičová má také trochu jiné starosti, zaměstnává ji dcerka Aneta.

Mistr světa, skifař Ondřej Synek věnoval do kalendáře fotku z ostravských Dnů NATO. „Obcházel jsem tam letadla a tohle se mi líbilo. Patří do tzv. tygří letky, a proto na něm byl naaranžovaný plyšový tygřík.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud