25. září 2016 • 10:59

Krpálek hodil Koukalovou na žíněnku, pak potkal zlatého paralympika

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Emotivní setkání zažili judista Lukáš Krpálek a paralympijský plavec Arnošt Petráček. Během plzeňského dílu náborového festivalu Sporťáček se dva zlatí muži z Her v Riu potkali na pódiu a diváci jim aplaudovali jako rockovým hvězdám. Krpálek pak předvedl jeden ze svých chvatů na biatlonistce Gabriele Koukalové.



Lukáš Krpálek , olympijský vítěz v judu, vystoupal na pódium společně se zlatým paralympikem Arnoštem Petráčkem. Oba letos na hrách pod pěti kruhy jako jediní vybojovali pro Českou republiku triumf. Hendikepovaný plavec krátce poté vyslovil přání, že by rád poznal svého protějška, díky němuž se tradiční úpolový sport dostal v posledních týdnech do centra pozornosti. A na festivalu Sporťáček, se to stalo.

„Tenhle moment mi zůstane v paměti. Lukáš je frajer a jsem šťastný, že jsme se mohli potkat. Navíc na akci, kde se dětem ukazuje, že sport je parádní součást života,“ řekl Petráček.

„Líbí se mi Arnoštův zápal pro věc. Z toho jsem nadšený a pro mě to byl taky zážitek,“ doplnil Krpálek, mimo jiné člen USK Praha a Star Teamu České sportovní.

Oba mistři svého řemesla navíc nebyli jediní hvězdní hosté Sporťáčku. Do Plzně přijala pozvání i nejobletovanější dáma českého sportu – biatlonová královna Gabriela Koukalová , letošní vítězka Světového poháru. Všichni společně prošli celý areál a Krpálek pak Koukalové ukázal i krásy juda, když ji parádním hodem skolil na žíněnku.

Zlatý olympionik Lukáš Krpálek si zkusil i další sporty
Zlatý olympionik Lukáš Krpálek si zkusil i další sporty

„Tak to bylo slušný,“ smála se držitelka dvou stříbrných medailí z olympiády v Soči. „Tyhle akce, kde si děti mohou vyzkoušet a vybrat sport na míru, mají stále větší význam, protože v dnešní společnosti je řada jiných lákadel. Je i na nás sportovcích, abychom ukazovali, co může přinášet pohyb.“ uvedla Koukalová. „Pro mě osobně to jsou chvíle ve skvělé společnosti. Přiznám se, i když to možná vyzní divně, že je mi pak docela jedno, jestli dojedu dvacátá nebo první.“

Koukalová nebyla jedinou dámou, která v Plzni způsobila pozdvižení. Podobně zapůsobily i sympatické boxerky Fabiána Bytyqi a Lucie Sedláčková, jimž dělal garde kolega z ringu Štěpán Horváth .

„Proč by děti měly dělat bojové sporty a potažmo box? Získají úctu k ostatním lidem a naučí se pokoře. A navíc u něj procvičí celé tělo, je to komplexní pohyb,“ uvedly shodně svěřenci bývalého profesionálního mistra světa Lukáše Konečného.

Prskavec: Doufám, že úspěch z olympiády přitáhne děti na vodu
Video se připravuje ...

Jaromír Jágr si celou akci s chutí užil
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud