25. října 2016 • 14:06

Korbelův tým čeká v Ostravě domácí premiéra v Lize mistrů

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stolní tenisté klubu TTC Ostrava 2016, za jehož vznikem stojí jeden z nejuznávanějších českých hráčů Petr Korbel, se chystají na premiérový domácí zápas v Lize mistrů. V areálu Výstaviště na Černé louce hostí ve středu od 19 hodin francouzský Hennebont. Ve hře by kromě Korbela mohli být i dva účastníci nedávného mistrovství Evropy v Budapešti a dva vynikající Tajwanci. „Připravujeme kurt pro pět set diváků a věříme, že si příznivci stolního tenisu najdou do centra Ostravy na Výstaviště cestu,“ říká trenér pořádajícího klubu Tomáš Demek.



Oba týmy v úvodním kole Ligy mistrů na půdě svých soupeřů prohráli 0:3. Ostravané v Polsku s Bogorií Grodzisk Mazowiecki a Francouzi v Německu nestačili na Saarbrücken. Budou tak usilovat o první vítězství ve skupině C. Francouzi jsou žebříčkově lepší, Ostravané spoléhají na bouřlivé publikum.

K domácí premiéře v Lize mistrů nastoupí TTC Ostrava 2016 v kompletním složení. Hrát budou oba cizinci Hung Chieh Chiang i Aleksandar Karakaševič. Doplní je Tomáš Tregler a Petr Korbel. Největší oporou francouzského týmu je Tajwanec Chien An Chen, 28. hráč světového žebříčku. Na soupisce mají i Angličana Liama Pitchforda, zkušeného Řeka Kaliniose Kreangu a Francouze Quentina Robinota.

VIDEO: Pozvánka od Petra Korbela

„Pikantní je, že náš nejlepší hráč Hung Chieh Chiang je v tajwanském týmu deblovým partnerem Chien An Chena,“ připomíná trenér Tomáš Demek. „Zná ho tedy velmi dobře a snad nám pomůže najít správnou taktiku na jedničku francouzského mužstva. Samozřejmě to platí i opačně...“

Ve formě je srbský stolní tenista Aleksandar Karakaševič. V Olomouci na nedávném Czech Open vybojoval bronz, minulý týden získal na mistrovství Evropy v Budapešti medaili stejného kovu ve smíšené čtyřhře. „Osobně vidím šanci tak padesát na padesát,“ předpovídá Demek. „Bude to hodně důležité utkání pro umístění na třetím místě ve skupině, které zaručuje účast v závěrečné fázi Poháru ETTU. Věřím, že jej i s pomocí fanoušků zvládneme.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud