15. prosince 2009 • 09:16

Bývalý lékař Woodse zatčen kvůli dopingu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý lékař slavného golfisty Tigera Woodse a plavkyně Dary Torresové byl zatčen. Podle agentury AP měl Anthony Galea údajně sportovcům, s kterými spolupracoval, pomáhat s dopingem.



Galea byl zatčen v říjnu v Torontu. V jeho zavazadlech byl nalezen lidský růstový hormon a derivát telecí krve Actovegin, jenž se užívá k urychlení léčby, ale také k maskování dopingu.

V lékařově počítači byly poté objeveny informace o několika profesionálních sportovcích a případem se začala zabývat FBI.

Lékař pomáhal Woodsovi s léčbou po loňské operaci kolena. Zástupci prvního golfisty světa, který kvůli nedávné milostné aféře ohlásil dočasnou pauzu, jakékoli spojení s dopingem odmítli.

Také dvanáctinásobné olympijské medailistce Torresové léčil Galea koleno. "Jen mi z něj ale vytáhl vodu. To bylo všechno. Jinak se o mě staral jeho chiropraktik," uvedla plavkyně.

Galea, který v Kanadě čelí obvinění z pašování a prodeje drog, vedle toho spolupracoval také s několika hráči zámořské ligy NFL v americkém fotbalu.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud