12. srpna 2010 • 18:19

Pořadatelé lhali, že Tyson pomůže nadaci Klause

Autor: pla
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle vypadá jako podraz. Pořadatelé říjnové akce s legendárním boxerem Mikem Tysonem ubezpečovali, že se jeden z nejslavnějších sportovců historie v Praze zúčastní i charitativní akce ve prospěch Nadačního fondu Livie a Václava Klausových. Jenže všechno je asi trochu jinak. Fond totiž žádnou takovou akci s Tysonem neplánuje.



Znělo to jako velmi noblesní a důstojná součást programu Tysonova pobytu v Česku. Boxer se podle pořadatelů během galavečera 22. října zúčastní charitativní aukce ve prospěch nadačního fondu českého prezidentského páru. Tak to alespoň hostitelé ostře sledované akce tvrdili ještě 11. srpna, kdy jim zmínka o konkrétní charitě visela na webových stránkách.

Jenže poté Reflex oslovil Kancelář prezidenta republiky s žádostí o potvrzení celé akce. A reakce byla překvapivá: „Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových nemá vůbec nic společného s galavečerem Mikea Tysona.“

Omyl? Nedorozumění? Nebo snad chytré využití prezidentského jména pro lepší zhodnocení akce? Už večer 11. srpna každopádně všechny zmínky o Klausově fondu ze stránek pořadatelů zmizely.

Více čtěte zde »

Tyson v říjnu zamíří do Prahy na šestidenní výlet. Sejde se zde se svými obchodními partnery. Mimo to se chystá podívat na jistý boxerský trénink, projet se za městem na koni a taky lodí po Vltavě. Pořadatele prý udivil svými znalostmi o české historii a kultuře.

Tyson v Praze zahájí své evropské turné, české hlavní město si prý vybral sám. Pro pořadatele je ale hodně drahým „milým hostem“. Podle důvěryhodných zdrojů stojí jeden den Tysonova pobytu v Praze téměř 19 milionů korun. Byla tedy chybná zmínka o spjatosti s prezidentským párem vážně jen nechtěná smůla?

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud