Martin Hašek
31. srpna 2010 • 20:22

Legendy se předvedly na britské ambasádě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympiáda v Londýně se blíží. Dnes to bylo poznat třeba podle toho, že v jedné z komnat noblesního Thunovského paláce na pražské Malé Straně stál pingpongový stůl.



Slavní hráči minulosti Jindřich Panský a Milan Orlowski v budově britského velvyslanectví předvedli ukázku své světoznámé zábavné show během slavnosti k odpočítávání dvou let, které zbývají k začátku londýnské olympiády.

Míček odpalovali paličkou na maso, obří dřevěnou pálkou, hlavou jako Wayne Rooney nebo podrážkou jako Steve Gerrard. Jindřich Panský během exhibiční hry v jednom ze salonků Thunovského paláce vracel míčky z několikametrové vzdálenosti od stolu ve dveřích do dalšího pokoje a během jedné výměny si dokonce sednul na židli.

Exhibice na britském velvyslanectví.Foto Barbora Reichová (Sport)


„Pro lidi je to zábava. Když jsme to vymýšleli, pojali jsme to jako reklamu našeho sportu. Reagujeme na to, čemu se smějí lidé,“ vysvětluje Jindřich Panský, evropský šampion z mixu z roku 1986.

Nápad propagovat olympiádu prostřednictvím stolního tenistu dostal sám londýnský starosta Boris Johnson, který letos v létě umístil ve svém městě sto pingpongových stolů pro veřejnost a akce měla velký úspěch.

Exhibici slavných českých hráčů na britském velvyslanectví předcházel symbolický zápas britské britská velvyslankyně v Česku Sian MacLeodovou s českým velvyslancem ve Spojeném království Michaelem Žantovským.

Exhibice na britském velvyslanectví.Foto Barbora Reichová (Sport)


Panský s Orlowskim, kteří se spolu ve čtyřhře na mistrovství světa 1985 dostali do finále, vystoupení ve stísněných podmínkách v pohodě zvládli.

„Víme, že tohle umíme. Už jsme hráli i v horších podmínkách. Strach jsme neměli. Když jsme viděli předzápas našeho velvyslance s paní velvyslankyní, respekt jsme ztratili,“ řekl Panský s úsměvem.

Dvojice slavných hráčů už se svou show hrála na Tahiti, na Novém Zélandu nebo v Japonsku. „Dnes to ale bylo trošku výjimečné. Dostat se na takovou půdu se nestává každý den,“ těšilo Orlowského.

Exhibice na britském velvyslanectví.
Exhibice na britském velvyslanectví.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud