3. září 2010 • 11:55

Triatlonista Krňávek směřuje své úsilí k Londýnu

Autor: čtk, ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Triatlonista Martin Krňávek sice v dubnu oslavil už šestatřicáté narozeniny, přibývající věk mu však nezabraňuje myslet na start na olympijských hrách 2012 v Londýně.



Nominační boj o olympijské letenky vypukne až v příštím roce, v letošním simulovaném pořadí světových triatlonistů patří Krňávkovi 29. místo.

Motivaci a víru v olympijský úspěch dává Krňávkovi nejen vydařený závěr letošní sezony, ale také výsledek z olympijských her 2004 v Aténách. Tehdejší novozélandský vítěz Hamish Carter získal zlatou olympijskou medaili v 33 letech. "O dva roky později skončil druhý na mistrovství světa," dodává Krňávek, podle nějž věk není rozhodujícím kritériem úspěchu.

Před necelým měsícem skončil Krňávek v závodě Světového poháru v maďarském Tiszaujvárosi třetí. To považuje za důležitý průlom. "Už na jaře se mi běhalo na tréninku výborně, dosahoval jsem i velmi slušné časy. Nedokázal jsem však dobrou formu prodat v závodech. Zlomit se mi to podařilo až v Maďarsku, kde jsem běžel dokonce o 29 vteřin rychleji než před devíti lety, kdy jsem tam celý závod vyhrál," poznamenal.

Do Maďarska se Krňávek příští týden vrátí k finálovému dílu série MS, který se koná v Budapešti. "Za úspěch bych považoval umístění do desátého místa," nastínil své vyhlídky triatlonista, jenž si ještě tuto neděli ověří svou výkonnost v brněnském závodě Ekol Superprestige, který bude současně posledním dílem mistrovství republiky.

"Nejhůře bych měl skončit druhý. Na startu bude slabší konkurence, ale dobrý bude například výborný plavec Slovák Varga, který často vylézá z vody první i v závodech Světového poháru. Čekám, že plavecká část bude proto v Brně velmi rychlá," podotkl Krňávek.

Za třicátníky Krňávkem a Filipem Ospalým v českém triatlonu zeje značná výkonnostní mezera, kvalitní závodníci střední a mladší generace chybějí. Krňávek se domnívá, že jde o všeobecný problém - nejen triatlonu, ale i plavání, hokeje nebo fotbalu.

"Mladší generace má spoustu jiných možností k vyžití a zábavě než jen sportování. Nadějí se ukazuje sedmnáctiletý Lukáš Kočař. Uvidíme, jak se jeho generace prosadí," poznamenal zkušený Krňávek na adresu případných následovníků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud