30. prosince 2010 • 09:08

Rok 2010: Nejhezčí byla prsa Paraguajky

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se řekne rok 2010, jaký se vám vybaví obrázek? Bude to Španěl Andrés Iniesta střílející rozhodující gól fotbalového MS, nebo výstřih paraguajské fanynky ze stejného turnaje? Možná vám probleskne před očima tragédie sáňkaře Nodara Kumaritašviliho z vancouverského ledového koryta, která poznamenala olympiádu…



Blesk.cz

V rámci bilancování Blesk přináší NEJznámější sportovní fotografi e, které během posledních 365 dní vznikly.

NEJ horší okamžik

Celý Vancouver se již chystal na večerní slavnostní zahájení olympiády, když se městem rozkřikla tragická zpráva. Gruzínský sáňkař Nodar Kumaritašvili (†21) havaroval v tréninku a zemřel.

781114:gallery:true:true



NEJ trapnější dres

Když tenistka Venus Williams vběhla na kurt French Open, většině diváků musel zaskočit croissant v ústech. Nakonec se ale ukázalo, že nehraje naostro – jen má maskovací bombarďáky.

781115:gallery:true:true




NEJ delší zápas

Až do letoška trval nejdelší tenisový zápas 6 hodin a 33 minut. Američan Isner s Francouzem Mahutem však trhli rekord. Po 11 hodinách a 5 minutách se díky vítěznému pátému setu 70:68 radoval Isner.

781116:gallery:true:true




NEJ tvrdší rána

Celých dvanáct kol vydržel v ringu s Vitalijem Kličkem, ale pak prohrál na body a skončil v nemocnici. Velké boxerské srdce nepustilo Shannona Briggse z boje a dostal pěkně natlučeno.

781117:gallery:true:true



NEJ důležitější branka

Na gól se ve finále mistrovství světa ve fotbale čekalo 116 minut. Až čtyři minuty před koncem prodloužení rozhodl Andrés Iniesta, že titul nezíská Nizozemsko, ale poprvé v historii Španělsko.

781118:gallery:true:true



NEJ divočejší kotoul

Pořádně nebezpečný kotoul vystřihl během závodu Mildmay Novices’ Steeple Chase překážkový kůň Khachaturian. Hrozivý pád přes hlavu sice přežil, ale od té doby se na tratích ještě neobjevil.

781119:gallery:true:true



NEJ šišatější osma

Mark Cavendish patří mezi nejlepší cyklistysprintery na světě. Jenže když máte na kole takovou osmu, jako měl tento Brit na Tour de Suisse, můžete mít v rámu elektromotor a stejně daleko nedojedete.

781120:gallery:true:true



NEJ známější prsa


Kdo se stal nejznámější fanynkou uplynulého roku? Jednoznačně Paraguajka Larissa Riquelme, která se spolu s vuvuzelami stala jedním ze symbolů fotbalového MS. Kdo by si mobil v jejím poprsí nepamatoval...

781125:gallery:true:true




NEJ větší bolest

Pedro Muriel je banderillero – během býčích zápasů zabodává do hřbetu zvířete barevné vlajky. To se ale málokterému býku líbí a když dostane vztek, může to skončit i zabodnutým rohem v pozadí provokatéra.

781121:gallery:true:true


Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud