5. srpna 2016 • 12:00

5 Top dní v RIU

Autor: red
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro někoho může být vrcholem badmintonové finále, jiný si nevybere nic jiného než koňskou drezúru a další bude hltat kombinaci vzpírání a taekwon-do. To všechno nabízí seriál přenosů z Her minoritním divákům. Sledovat se ale budou hlavně rekordy sledovanosti. Pro mainstreamové publikum jsme vybrali momenty, jež si nelze nechat ujít.



Čtvrtek 11. srpna

Plavání

100 metrů volný způsob ženy

Sesterský souboj

Zůstane to asi v rodině. Sesterský souboj mezi Cate a Bronte Campbellovými se táhne řadu let, ačkoli v mládežnických kategoriích byla o dva roky starší Cate přece jen napřed. Na zcela novou úroveň se záležitost dostala před čtyřmi lety v Londýně, kam se obě kvalifikovaly, ještě to ale nebylo na pódium. Mezitím se prosadila Bronte, úřadující mistryně světa z loňského šampionátu v Kazani. Cate to ovšem motivovalo a letos v únoru vytvořila v domácím prostředí v Brisbane na kraulařské stovce světový rekord.

Foto archiv

Neděle 14. srpna

Atletika

100 metrů muži

Úprk do galaxie

Bude to první část třídílného pokusu Usaina Bolta stát se nesmrtelným. Jamajský fenomén dominoval v nejkratším sprintu plus na dvojnásobné vzdálenosti plus společně s krajany ve štafetě už v Pekingu 2008 a pak v Londýně 2012. Tuplovaný triptych by z něj nejen udělal jednoho z nejlepších atletů všech dob podle počtu medailí, ale znamenal by mnohem víc. V kombinaci disciplín už nyní nemá kariéra Bleska z Kingstonu obdoby. Kdyby se mu povedl stejný kousek i v Riu, byl by to galaktický počin.

Foto archiv

Středa 17. srpna

Plážový volejbal

finále žen

Rozžhavená Copacabana

Písek, slunce, vypracovaná poloobnažená těla. Ale samozřejmě především skvělé sportovní výkony, s fyzickým základem, ale podpořené souhrou a herní strategií. I v jiných sportech jsou zápasy párů zajímavé, v plážovém volejbalu ovšem našly perfektní půdu, aby přitáhly pozornost davů. A pozor, tady se bude hrát na přeslavné pláži Copacabana! 

Foto archiv

Sobota 20. srpna

Fotbal

finále mužského turnaje

Pro slávu Brazílie

Druhý pokus, tentokrát v naprosto rozdílných kulisách. A vlastně druhý pokus na druhou. Brazílie jako nejfotbalovější země světa neprochází zrovna nejradostnějším obdobím. Jenže má Neymara. A Neymar bude znovu u toho. Před čtyřmi lety to nevyšlo. Přestože jihoamerický favorit dal v pěti po sobě jdoucích utkáních po třech gólech (Neymar tři včetně důležité čtvrtfinálové penalty), ve finále podlehl 1:2 Mexiku. Úplně bez medaile skončilo předloňské domácí MS.

Foto archiv

Neděle 21. srpna

Basketbal

finále mužského turnaje

Mašina ohromné síly

Nebude to sice ten úplně nejsilnější možný americký výběr, nicméně kvalita to bude. Kyrie Irving z týmu Cleveland Cavaliers je čerstvým držitelem prstenu pro vítěze NBA a spolu s ním se v jednom dresu představí dvojice finálových soupeřů z Golden State Warriors - Klay Thompson a Draymond Green. Šéfovat tomu všemu bude Mike Krzyzewski, pětinásobný kouč vítězů univerzitní ligy NCAA. V letech 2010 a 2014 dovedl Spojené státy k titulu mistrů světa, u olympijského zlata byl už čtyřikrát (jednou jako asistent).

Foto archiv

Témata:  olympiáda, program, Rio
Články odjinud


Články odjinud