7. února 2018 • 00:00

Pojďme se společně projet na paddleboardu - prkně s pádlem

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že jste se ještě letošní zimu dosyta nevyřádili na běžkách, lyžích či snowboardu? Nevadí. Už byste se měli pomalu připravovat na léto, případně zvážit, jaké vodní aktivity můžete provozovat při cestě do teplých krajin. Plavání, šnorchlování, potápění, jízdy na kajaku, kánoi, případně vodní aerobik jsou sporty dobře známé. Ale co se takhle pustit do objevování nových aktivit? Nové výzvy v podobě surfingu, kite surfingu i windsurfingu nejsou otevřeny pro úplné začátečníky, ale nikdy není pozdě. Výtečnou alternativou, již můžou ozkoušet i naprostí laici, sportovně méně aktivní osoby, děti i senioři, je paddleboarding.



Vodní sport je určen začátečníkům i aktivním sportovcům

Paddleboarding je novodobým sportem v našich končinách, ale již před mnoha staletími byl objeven v zámořských vodách. Tehdejší vodomilové se na prknech na vodě odráželi pádly, která jim umožňovala plynulejší a rychlejší pohyb po hladině. V českých vodách se paddleboardy objevily až v tomto tisíciletí a okamžitě se z nich stal fenomén. Lidé pádlující na prknech byli spatřeni na stojatých vodách i na prudkých říčních tocích. Jednalo se buď o nadšence, propagátory nového sportu, nebo adrenalinové šílence, již si musejí vyzkoušet všechny formy „boardingu“ – snowboarding, skateboarding, a tedy i paddleboarding.

Paddleboardy na klidné vody i divoké říční toky

Existují typy paddleboardu, které si zájemci mohou pořídit podle svých sportovních schopností i podle vodní plochy, již chtějí na prkně s pádlem přeplouvat. Různé druhy paddleboardu dávájí netušené možnosti. Poklidné vodní hladiny jezer a rybníků si můžou sportovci prohlížet ze speciálního prkna, jakož i fyzicky zdatní jedinci se pouštějí do zdolávání říčních toků právě s paddleboardy. Prkna s pádlem jsou využívána kondičními trenéry pro získání fyzičky a nabírání svalové hmoty v méně namáhaných částech těla: v oblastech šíje, zad, prsního svalstva, paží i stehen. Oblíbený se stal rovněž nafukovací paddleboard, který si můžete pohodlně zabalit do cestovního vaku a letět letadlem směr mořské pobřeží.

Nákup prkna s pádlem se vyplatí víc než půjčovné

Akce na paddleboardy dávají možnost všem nadšencům i objevovatelům nových sportů, kteří si nové náčiní koupí za ceny srovnatelné s půjčovnami. Využijte slevové akce k pořízení paddleboardu. Nejenže ušetříte, ale zároveň dáte členům rodiny nebo svým kamarádům impulz k těšení se na společně strávenou letní dovolenou. 

Články odjinud


Články odjinud