13. února 2018 • 00:00

Sport a kolagen. Dokonalé spojení

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sport je zdraví prospěšný, ovšem pokud jej neděláte správně, mohou trpět některé části organismu - zejména klouby. Ty jsou při sportu výrazně namáhány. Basketbal, fotbal, tenis, ale třeba také běh nebo obyčejný jogging. Často ale také cvičení ve fitness a posilování. Tyto a mnoho dalších sportů prospívají našemu zdraví, ale zároveň opotřebovávají chrupavky. 



Jaká je prevence?

Pokud chcete předejít bolestem kloubů, je dobré pravidelně cvičit a držet si zdravou životosprávu. Patří sem mimo jiné také posilování imunity. Díky silné obranyschopnosti budete méně náchylní k napadení nejrůznějšími viry a infekcemi, které kloubům výrazně škodí. Pozornost bychom měli věnovat i výběru zdravé obuvi, či matrace, na které budeme spát. Vhodné jsou přitom například matrace s paměťovým efektem.  Ideální je vše výše napsané spojit do jednoho celku a doplnit vhodnými doplňky stravy, které jsou vhodné pro sportovce. Doplňků stravy je na trhu celá řada, takže je nutné vybrat ten, který opravdu obsahuje pro tělo důležité látky.

Foto MEDOPHARM, s.r.o.
 

Co je kolagen?

Ideální možností jak poškození kloubů předcházet je příjem kolagenů, které představují výživu kloubních tkání a pohybového aparátu vůbec. Kolageny jsou stavebním kamenem vazů, chrupavek, ale také kostí. Tělo si kolagen vyrábí samo, ovšem s přibývajícími léty se tato schopnost snižuje. Kolagen je potom v takovém případě možné dodávat alternativními cestami. Kolagen DIAS® FORTE je práškový rozpustný nápoj, který obsahuje směs kolagenů Collagen quattro complex®, vitaminy a kyselinu hyaluronovou. Dodává tělu vysokou dávku hydrolyzovaných kolagenů a nativní kolagen. Podporuje zdraví kloubů, chrupavek, kostí, vazů a šlach, zvyšuje pohyblivost kloubů a jejich pružnost. Je vhodný pro pacienty s kloubními obtížemi, pro sportovce a osoby se zvýšenou zátěží kloubů, a také pro seniory.

Foto MEDOPHARM, s.r.o.
 

www.diaskolagen.cz

Foto MEDOPHARM, s.r.o.
 

Články odjinud


Články odjinud