22. května 2019 • 00:00

Jak zbavit sportovní oblečení nepříjemného zápachu?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není nic nepříjemnějšího, než když jdete cvičit a uvědomíte si, že vaše sportovní oblečení zapáchá. Perete ho po každém cvičení, ale nic nepomáhá? Zde je 5 tipů, které vám pomohou!



1.      Nechte pračku běžet naprázdno

Ta nejdůležitější věc pro získání požadovaných výsledků je čistá pračka. Důvodem, proč prádlo může zapáchat, je nános v bubnu. Ten se tvoří v pračce při častém používání. Nejjednodušší způsob, jak se ho zbavit, je jednou týdně zapnout prázdnou pračku na co nejvyšší teplotu.


2. Správné množství prádla v bubnu

Je důležité nepřeplňovat pračku velkým množstvím oblečení, to se pak nemůže uvnitř bubnu volně točit. Pokud bude prádla v pračce méně, důkladně se vypere a prací prostředek odstraní skvrny i zápach. Na druhou stranu neperte jen pár kousků oblečení – je to zbytečná ztráta vody i energie. Nejlepší způsob, jak zjistíte, že v buben obsahuje ideální množství prádla, je, když necháte na kupě prádla prostor v rozsahu sevřené pěsti.

 

3.      Pokud se během cvičení potíte, vyperte oblečení hned poté

Po každém cvičení byste měli vyprázdnit svou tašku s oblečením, aby prádlo nezatuchlo a nezapáchalo. Ideální volbou je prát oblečení po každém cvičení. V případě, že na to náhodou zapomene, řešením je následovat tip číslo 5!


4.      Následujte instrukce

Každá látka má specifické požadavky na péči. Proto si vždy přečtěte cedulku na oblečení, která poskytne užitečné vodítko, jak o svršek pečovat – tedy jaký prací prostředek použít, případně čeho se vyvarovat. Častou chybou je, že lidé perou oblečení na vysoké teploty, což způsobuje jejich poškození.
 

5. Používejte správný prací prostředek

Když vybíráte prací prostředek, vždy zvolte ten nejkvalitnější. Perfektní volbou pro sportovní oblečení jsou nové kapsle Ariel Active Deo-Fresh. Nejenže odstraňují skvrny již během prvního praní, zároveň se zbavují zápachu již v samém místě vzniku. Vaše sportovní kousky tak budou brilantně čisté a se svěží a s dlouhotrvající vůní. Díky jednoduché aplikaci zvládne použít kapsle kdokoliv. Stačí je vhodit do pračky ještě před přidáním prádla a pak už si jen užívat voňavého oblečení. Navíc kapsle fungují i při praní na nízkých teplotách okolo 20 stupňů (za to ručíme!).

Foto Procter Gamble - Rakona

 
Kapsle musí být skladovány z dosahu dětí.

Více na: www.keepcapsfromkids.eu

Články odjinud


Články odjinud