25. září 2019 • 00:00

Chcete žít aktivně? Pozor na fatální nedostatek bílkovin!

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milujete život, jste stále v pohybu a dáváte si do těla? Pak vaším strašákem je nedostatek bílkovin a je jedno, jestli jste hobby či profi sportovcem. Proteiny patří k základním živinám a jsou stavebním materiálem našeho těla. Zároveň jsou nepostradatelné při správném fungování našeho imunitního systému. Jak poznáte, že potřebujete víc bílkovin?



1.   Svaly se vám hůř regenerují

Bílkoviny jsou potřebným stavebním kamenem pro růst svalů a zasluhují se také o jejich regeneraci. Určitě jste se setkali se svalovou horečkou. Úlevu přinese protahovací cvičení, jemné masáže a horká koupel. I střídavé sprchování studenou a teplou vodou v kombinaci se saunou přímo po zátěži je užitečné. Avšak jsou to bílkoviny, které jsou primárně zodpovědné za opravu svalové hmoty.

2.   Vlasy se vám lámou a padají

Co když vaše vlasy začnou vypadat nezdravě a dokonce vám začnou víc vypadávat? Stojí za tím nedostatek bílkoviny zvané keratin. Ruku v ruce s tím jde i nedostatek minerálních látek a stopových prvků (např. zinek nebo selen).

3.   Máte bídnou imunitu

Sportem ku zdraví, ale stejně na vás kdeco leze? Nízký přísun bílkovin, to je otevřená náruč pro infekční onemocnění. Bílkoviny podporují imunitní systém, protože jsou zdrojem imunoglobinu, tzn. protilátky, která vypátrá viry, bakterie a skoncuje s nimi.

4.   Cpete se sladkým

Pokud nepřijímáte dostatek kvalitních bílkovin, jako je např. mléčný kasein, máte nezdravou chuť na sladké. Bílkoviny vyrovnávají hladinu cukru v krvi. Pokud hladina poklesne, je potřeba, abyste ji dorovnali.

Při nedostatku kvalitních bílkovin máte nezdravou chuť na sladké. Při nedostatku kvalitních bílkovin máte nezdravou chuť na sladké.Foto Shutterstock

V čem seženete nejvíce bílkovin?

Obsah bílkovin na 100 g:

V čem najdete dostatek bílkovin? V čem najdete dostatek bílkovin?Foto Ehrmann

Jak přijmout velké množství kvalitních bílkovin z potravin a ještě si u toho pochutnat? Větší obsah proteinu v mléčných doplňcích obvykle znamená nepříjemnou pachuť. Tento neduh se v kolekci Ehrmann High Protein podařil vymýtit. Tyto funkční potraviny přitom nemusíte pořád jíst jenom z kelímku. Na Instagramu najdete celou řadu receptů od hobby a profi sportovců, mrkněte na #hifiveprotein. Záleží tedy na vás, jak si na proteinových výrobcích pochutnáte. Produkty Ehrmann High Protein každopádně obsahují hodně bílkovin a málo kalorií. Jsou bez laktózy, bez lepku a neobsahují žádný přidaný cukr. Díky 20 g bílkovin v jednom 200g balení jsou perfektním pomocníkem pro doplnění energie jak před tréninkem, tak i po něm. A dokud balení zůstane neotevřené, vydrží i při pokojové teplotě: ideální pro sportování venku a ve fitku.

Recept na chutné proteinové palačinky

Pokud se chcete opravdu chutně odměnit po sportu, náročné práci nebo po jiném výkonu, zkuste vynikající palačinky s Ehrmann High Protein Pudding. Vybrat si můžete z čokoládové nebo vanilkové příchutě.

Jak palačinky připravíte?

Hladkou mouku rozmixujte se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správně hustá směs na palačinky: ani řídká, ani moc hustá. Zkusit můžete bezlepkovou variantu nebo špaldovou moukou, rozdíl nepoznáte. Hotové palačinky potřete Ehrmann High Protein Puddingem a přidáte čerstvé ovoce.

Hotové palačinky potřete Ehrmann High Protein Puddingem a přidáte čerstvé ovoce. Hotové palačinky potřete Ehrmann High Protein Puddingem a přidáte čerstvé ovoce.Foto Ehrmann

Články odjinud


Články odjinud