3. listopadu 2020 • 00:00

Sportovní pojištění: Chraňte se před úrazy!

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ať už sportujete jen tak pro radost, nebo se sportu věnujete na profesionální úrovni, natržený vaz, zlomenina a další úrazy umí pěkně zkomplikovat život. Úrazové pojištění je v těchto případech takovým záchranným kruhem, který vám pomůže vyhnout se finančním problémům jak v osobním, tak pracovním životě. Podle čeho ale takovou pojistku vybírat a na co zaměřit?



Úrazové pojištění pokrývá lehké i vážnější úrazy, kdy je rekonvalescence během na dlouhou trať. Tato pojistka se často nabízí jako balíček k životnímu pojištění, pokud se ale sportu věnujete aktivně či profesionálně, pojistěte se proti úrazu zvlášť. Taková pojistka vás navíc chrání nejen na domácím hřišti, ale v podstatě kdekoliv na světě.

Co si ohlídat u úrazového pojištění?

Při výběru nového pojištění se vždy zaměřte na její rozsah. Některé balíčky produktů vyplácí pojistku jen u vážných úrazů, jiné vás odškodní i při lehčích zraněních. Vyplatí se vám také pohlídat limit pojistky, samozřejmě platí, že čím vyšší, tím větší je účast pojišťovny.

Lineární versus progresivní plnění

Pojistky s lineárním plněním vám zaplatí odškodnění za samotný úraz, a to na základě pojistných tabulek. Ty u každého typu zranění uvádí maximální délku léčby, kterou vám pojišťovna proplatí. Chcete-li mít jistotu, že v případě vážnějších úrazů a trvalých následcích budete mít finanční jistotu, sáhněte po progresivní variantě pojistky. Pojišťovna vám vyplatí pojistku za úraz i případné následky. Výši pojistného plnění ovlivňuje řada faktorů, zjednodušeně řečeno ale platí, že čím vážnější úraz vás postihne, tím více peněz dostanete.

Jak si sjednat pojistku co nejvýhodněji?

Nejvýhodnější možností je sjednat si úrazové pojištění online. Nejenže si tak můžete pojistné podmínky v klidu a pečlivě pročíst, ale zároveň získáte výhodnější cenu než na pobočce. U Generali České pojišťovny navíc získáte 10 % slevu za sjednání pojistky online.

Články odjinud


Články odjinud