14. ledna 2022 • 00:00

Play off evropského fotbalu ve třech soutěžích

Prezentace klienta
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v historii se můžeme těšit na jarní vyřazovací boje ve třech fotbalových soutěžích. Ta nejnovější – Konferenční, nabídne účast hned dvou českých klubů. V Evropské lize uvidíme netradičně Barcelonu a Liga mistrů láká hned v osmifinále na střet gigantů – PSG s Realem Madrid.



Úvodní osmifinále Ligy mistrů budou na programu 15.-23.2. a nabídnou porci osmi zápasů. První hrací den odstartuje bombou v podobě zápasu PSG – Real Madrid v Parku princů. Vzájemný zápas bude okořeněný obráncem Sergiem Ramosem v dresu Paříže. Bude to totiž poprvé od roku 2005, kdy se legenda Bílého baletu představí proti „Merengues“. Pikantní může být zápas i pro exkatalánské hvězdy Lionela Messiho a Neymara. Nad Brazilcovou účastí však stále visí otazník kvůli zraněnému kotníku.

V tentýž den bude na programu i duel Sportingu s Manchesterem City, který má i přes fantastickou formu Portugalců jasného favorita. O den později nás čeká další zápas Davida s Goliášem. Salcburk totiž vyzve doma Bayern, který je dle bookmakerů po Citizens největším favoritem na zisk ušatého poháru.

Na programu bude 16.2. ještě repríza osmifinále LM z roku 2008 mezi Interem Milán a Liverpoolem. Tehdy si Reds v obou zápasech bez problémů poradili, a i letos jsou jasnými favority. Uvidíme však, jak se na jejich výkonech podepíše lednová absence afrických hráčů kvůli Poháru národů. O týden později budou v nabídce zápasy Villarrealu s Juventusem a Chelsea s Lille. Francouzský klub byl pro Blues z týmů postupujících z 1. místa asi nejlepší volbou, ale londýnský celek svými posledními výkony nepřesvědčuje. Jeho fanoušci navíc stále neví, kam pokročí kauza kolem Romela Lukaka.

O den později pak opakovaný los osmifinalistů přisoudil proti sobě nevyzpytatelné Atlético Madrid s Manchesterem United. Tento dvojzápas nemá favorita, Rudí Ďáblové se totiž pod trenérem Rangnickem stále nemůžou rozehrát a v Premier League opustili pohárové pozice. Poslední zbývající utkání odehraje Benfica s Ajaxemem Amsterdam, který má v kádru i nejlepšího střelce soutěže – Sebastiena Hallera. Dvě slavné akademie se už potkaly i v pokročilejší fázi sezony. Bylo to v roce 1972 ještě v rámci PMEZ, který Ajax nakonec celý vyhrál.

Ani Evropská liga na jaře nebude nudit. Mezi nejzajímavější zápasy bude patřit Dortmund se skotskými Rangers, nebo Barcelona s Neapolí. Ti si tak zopakují vzájemný dvojzápas z osmifinále Ligy mistrů 2020, který nakonec opanovali Španělé.

Oko českého diváka samozřejmě nemůže chybět při vysílání Konferenční ligy, kde budeme mít hned dva zástupce – Slavii a Spartu. Prvně jmenovaní se 17.2. představí v tureckém Istanbulu proti Fenerbahce, kteří do KL spadli po neúspěšné skupině v Evropské lize. Vzájemný dvojzápas proti Slavii odehraje i reprezentační obránce Filip Novák. Ten do dresu „Žlutých kanárků“ přestoupil v roce 2020.

Sparta začne své působení v play off pohárové Evropy na Letné, kde přivítá Partizan Bělehrad. Srbové mají letos perfektní formu, do vyřazovací části postoupili z druhého místa za Gentem a v domácí Super lize suverénně vedou se skóre 57:6. Pražané si budou muset dávat velký pozor především na kapverdského ostrostřelce Riciarda Gomese, který stihl v lize nastřílet 18 gólů za 20 zápasů. Odvety v Konferenční lize jsou na programu hned za týden, tedy 24.2.

Druhé zápasy osmifinále Ligy mistrů jsou pak naplánovány mezi 8.-16.3. Nabitý program fotbalového jara bude pak trvat téměř nepřetržitě až do květnových finálových bojů. Bookmakeři na iFortuna.cz dle kurzů věří, že s postupy do další fáze mohou počítat i pražská „S“.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Články odjinud


Články odjinud