13. června 2011 • 14:45

Brutální vražda. Trenéra prostříleli samopalem!

Autor: INT, ČTK, mel
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brutální vražda otřásla Slovenskem. Zápasník a trenér bojového umění František Vančo (†40) z Nitry byl v pátek večer zavražděn ve svém autě třemi výstřely ze samopalu.



Foto 

Trenéra prostříleli ze samopalu Trenéra prostříleli ze samopaluFoto Koláž iSport.cz
Policie spekuluje, zda nešlo o pomstu. Vančo se totiž před třemi lety zapletl do potyčky se dvěma cizinci v jednom z nitranských barů a údajně v sebeobraně úderem pěstí zabil Turka Kilicu Leventa (†31).

Otec dvou dětí František Vančo léta učil sebe a nitranské chlapce, jak správně ovládat pěsti. Před třemi lety se však neovládl a jedinou ranou pěstí zabil Turka, který žil v Nitře se svou ženou a dítětem.

Od soudu si tehdy odnesl tříletý trest s podmínečným odkladem na čtyři roky. Motiv činu zůstal nevyjasněný. Svědkové u soudu tvrdili, že Vančo jednal v sebeobraně, když ho v nočním klubu napadli tři muži.

V pátek večer Vančo projížděl při cestě domů ve svém fordu kolem nitranské benzinové stanice a neznámý střelec na něj vypálil čtyři střely ze samopalu.

Zasáhly ho tři. Jedna směřovala do hlavy, druhá do hrudníku a třetí mu zasáhla prsty. Ford po střelbě narazil do svodidel a těžce zraněný Vančo se ještě snažil vlastními silami z automobilu dostat.

Přivolaní záchranáři mu však již nedokázali pomoci. Slovenští vyšetřovatelé zatím marně po vrahovi či vrazích pátrají.

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud