23. června 2011 • 15:04

Rozhodoval jsem správně, tvrdí zmlácený sudí

Autor: Blesk Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čelil útoku rozzuřeného hráče a taky to odskákal. Krajský fotbalový rozhodčí Jakub Čermoch (34) byl inzultován v nedělním utkání I. A třídy Nový Knín - Doksy (2:1) hostujícím obráncem Martinem Škvárou (39).



Ten prý reagoval na sudího »zářez«. Během zápasu totiž odpískal dvě penalty a hostům rozdal tři červené karty. Naštvaný hráč ho po utkání nakopal (Blesk včera informoval). „V životě jsem to nezažil. Kopancem do nohy mě zranil. Nemohl jsem druhý den na fyzické testy rozhodčích,“ řekl napadený sudí.



Šílené představení se stalo po důležitém zápase, ve kterém hostující Doksy po prohře spadly o soutěž níž. „Chce se mi zvracet z toho, co s námi rozhodčí provedli!“ zuřil Škvára.

Sudí si však za všemi vyloučeními i pokutovými kopy stojí. „Všechna rozhodnutí byla správná. Nemohla to být příčina napadení,“ tvrdí Čermoch.

Podpořil ho i jeho nadřízený, šéf sudích Středočeského krajského svazu Miroslav Liba, který na zápase byl. „Rozhodčí utkání v žádném případě negativně neovlivnil. Všechna zásadní rozhodnutí udělal naprosto správně a plně ho podporuji,“ povídal Liba.

Martin Škvára z Doks si rozhodčího Čermocha nejprve chytil, pak si ho kousek odstrčil a zezadu s pořádným nápřahem nakopl. I když to byla prý pomsta za špatný výkon, čeká zkušeného hráče trest.
Martin Škvára z Doks si rozhodčího Čermocha nejprve chytil, pak si ho kousek odstrčil a zezadu s pořádným nápřahem nakopl. I když to byla prý pomsta za špatný výkon, čeká zkušeného hráče trest.


Sudího mrzí především zmeškané testy. „Dělal jsem jen písemné, ty fyzické mi zranění nedovolilo absolvovat. Musím jít v náhradním termínu,“ řekl Čermoch, jenž nechce komentovat, zdali podá na hráče trestní oznámení za napadení. „Uvidíme. Nechme to až po jednání disciplinární komise,“ prohlásil rozhodčí. Ta zasedá dnes.

Řídit se bude podle zápisu utkání, takže hříšník Škvára musí čekat vysoký trest. „Napadl všechny tři rozhodčí. Vše je popsané v zápise,“ řekl rozhodčí, který měl na napadení ohlasy i od známých. „Ty reakce byly i úsměvné. Na fotkách to vypadalo všelijak,“ pousmál se Čermoch.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud