7. ledna 2009 • 02:00

Petržela: Sbohem, Bohnice! Jdu domů!

Autor: Blesk
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Vyšel ze dveří pavilonu 35 Bohnické psychiatrické léčebny a na místě spolujezdce zamířil s přítelkyní (a exmanželkou) Zuzanou domů do Liberce.



Fotbalový trenér Vlastimil Petržela (55) už není pacientem, po čtyřech měsících ukončil léčbu závislosti na antidepresivech a ruletě.

Petržela sám ví, že u gamblerství nelze mluvit o úplném vyléčení. Návrat hrozí kdykoli, i po letech.

"Přesto mám jasno v tom, že nezklamu. Závislost byla strašná věc. Já se znám, věřte mi, dokážu to," pravil v devítistupňovém mrazu před bílou přízemní budovou, která mu byla dočasným domovem.

„Pětatřicítka, to už bylo fajnové bydlení. Támhle jsem začínal, to bylo daleko horší, tam bych se nechtěl nikdy vrátit,“ podíval se směrem k vyššímu domu s číslem 31 a visačkou Záchytná detoxikační stanice.

Vlastimil Petržela
Vlastimil Petržela


Jak naloží s volným časem, kterého bude mít teď až dost? „Už jsem měl telefon, jestli bych přišel o víkendu komentovat anglickou ligu Chelsea – Manchester United. Rozmyslím si to. Určitě budu chodit do posilovny a ohlížet se po nějaké práci.“

Jak dlouho to Petrželovi vydrží? „Světýlka heren mě už nechytnou!“ ujišťuje. Takže čas na psa a posilovnu bude mít, než dostane první zajímavou trenérskou nabídku.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud