7. ledna 2009 • 02:01

Na MS v neprůstřelných vestách?

Autor: Blesk, Michael Langr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle šampionát aby si vzali neprůstřelné vesty a dobře vycvičenou ochranku. Pokud se čeští fotbalisté probojují na mistrovství světa 2010 v Jižní Africe, budou se o ně jejich mámy bát. A možná oprávněně.



JAR patří mezi státy s největší kriminalitou na světě. Včera zemí Zulů a Búrů otřásl další skandál: vražda úředníka, který odhalil korupci při přípravě MS!

Před svým domem v Nelspruitu byl zastřelen Jimmy Mohlala, který upozornil na údajné uplácení při výstavbě stadionů pro mistrovství světa. Mohlala hrál jako mluvčí radnice v Nelspruitu klíčovou roli při odhalení nesrovnalostí u udělování zakázek na výstavbu stadionu v tomto městě. Vedlo to k potrestání několika městských úředníků.

Jihoafrická republika má s kriminalitou obrovské problémy. V zemi je jeden z nejvyšších počtů vražd na světě, každý den tu násilnou smrtí zemře minimálně 50 lidí! A Johannesburg se svým ghettem Soweto je možná nejnebezpečnějším městem planety. „V takové zemi nebude možné zajistit bezpečnost pro hráče, funkcionáře ani fanoušky!“ hřímají odpůrci šampionátu v JAR. A volají po tom, aby se mistrovství uspořádalo jinde.

„Náhradní alternativa nepřichází v úvahu,“ prohlásil ovšem Sepp Blatter, prezident asociace FIFA.

MS 2010 tak najisto se tak najisto odehraje v Jižní Africe a bude nejhlídanějším šampionátem v historii. V pohotovosti bude 200 tisíc policistů, tisíce bezpečnostních kamer a desítky vodních děl. Primárním úkolem pořadatelů tentokrát nebude zabránit bitkám mezi fanoušky, ale jejich přepadávání a okrádání.

Doufejme, že Petr Čech a deset mužů před ním nebude muset k zápasům jezdit a nastupovat v neprůstřelných vestách.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud