Pavel Novotný
4. dubna 2009 • 03:02

Joe Cole: Ten ví, jak vydělat balík

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva a půl milionu liber (přes 73 milionů korun) vydělal anglický fotbalista Joe Cole na prodeji své luxusní vily v Dubaji ještě předtím, než svět zasáhla ekonomická krize. Dnes by za stejný objekt dostal sotva polovinu.



Hvězdný hráč Chelsea byl jedním z devíti fotbalistů startujících na mistrovství světa v Japonsku a Korei, který po šampionátu zakoupil v luxusní části Dubaje Vilu za částku okolo jednoho milionu liber (asi 30 mil. korun). Luxusní příbytek však minulé léto prodal za částku 3,5 milionu liber (přes 102 milionů korun). Tomu se říká terno!

Pokud by se anglický reprezentant rozhodl prodat svůj majetek nyní - v době ekonomické krize - dostal by za něj "pouhých" 1,6 milionů liber (necelých 47 milionů), což je rozdíl zhruba 55 milionů korun, které získal Cole navíc! Štěstí? Možná. Ale dost pravděpodobně i čich na rozpoznání vhodné příležitosti. A nebo dobrá rada od finačního poradce? V každém případě, tohle se opravdu vyplatilo.

Ve finančním ráji - Dubaji - mají své majetky i další hvězdy sportovního či kulturního světa. Mezi ty největší hvězdy, které baví diváky v Premier League patří například David Beckham, David James, Gary Neville či Michael Owen.

V sousedství však můžeme objevit i sídlo hollywoodských celebrit Agneliny Jolie s Bradem Pittem, hvězdu anglického kriketového týmu Andrewa Flintoffa či legendu formule jedna Michaele Schumachera.

A nelituje opora Chelsea, že se dobrovolně vzdal krásného prostředí v dubajském ráji? "Ceny jsou zde přemrštěné, ale když budu chtít, koupím si zde dům třeba zase příště," neztrácí hlavu Cole.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud