2. února 2010 • 10:53

Pozor, útočí 148 kilo. Opilý sumista se porval

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle musela být náramná podívaná. Jistý návštěvník tokijského baru tak dlouho provokoval sumistickou legendu Asašorjua, až se na něj 148 kilo živé váhy vrhlo a dalo mu pořádnou nakládačku. Šestnáctému jokozunovi, mimochodem vyhlášenému raubířovi, teď za to ale hrozí vysoký trest.



Není moc větších hloupostí, než přijít do hospody a začít provokovat opilého sumistu. Jistý zápasnický manažer si na to v Japonsku přesto troufnul. A ještě dlouho toho bude litovat.

Držitel prestižního sumistického titulu jokozuna měl sice vypito, přesto drzého vyzyvatele lehce zkrotil a při pranici mu zlomil nos, natrhl ret, celého jej potloukl.

486893:gallery:true:true

Všechno by snad skončilo jako celkem zábavná historka, kdyby se o případu nedozvěděla sumistická federace, která teď chce dát slavnému rváči za vyučenou. Vyloučen není ani doživotní zákaz startu. Ke slovu se navíc hlásí i policie, jež zahájila vyšetřování celého případu.

Nejdrsnější sumistické zápasy:

Co na to sám hříšník? „Litujeme, ale Asašorju byl tak opilý, že si na incident vůbec nepamatuje,“ prohlásil tiskový mluvčí klubu, ve kterém se sumista připravuje.

Tenhle nezkrotný 29letý Mongol je sumistickým Tomášem Řepkou. Má za sebou pár „blikanců“, které zcela pošpinily jeho pověst. Před třemi roky se třeba kvůli zranění odhlásil ze sumistických turnajů, pak se ale profláklo, že místo marodění hrál v rodném Mongolsku fotbal.

Sumista Asašorju v akci.Foto ČTK

Nebo jindy – to jeden z nejúspěšnějších sumistů historie začal hromadnou bitku ve veřejných lázních. Byl kolem toho podobný povyk, jako když proti všem pravidlům začal při zápase tahat soupeře za vlasy.

Když se k tomu připočte podezření z uplácení protivníků, už je jasné, proč Asašorjuovi nyní hrozí vysoké postihy. Reputace správného jokozuny má být čistá jak voda v horské bystřině, ta Asašorjuova je ale teď zakalená jak splašky v kanálu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud