20. května 2010 • 12:30

Záhadná smrt hokejisty. Zemřel po hádce s otcem

Autor: nap
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talentovaný hokejista, na rozdíl od mnoha svých vrstevníků se navíc výborně učil. Snil o tom, že jednou bude hokejovou hvězdou. Budoucnost měl otevřenou.  Jeho sen se mu však nesplní. Čtrnáctiletý slovenský talent Erik Lyócs byl v neděli poblíž svého bydliště v Košicích nalezen v kaluži krve mrtev.



Smrt mladíka však zahaluje závoj nevyjasněných okolností. Mladý hokejista zahynul po pádu z okna, zda se tak však stalo z důvodu neopatrnosti či se jednalo o sebevraždu, není jasné.

Tragická událost se udála krátce poté, kdy se Erik pohádal se svým otcem. "Budu si to vyčítat do konce života. Nejradši bych vrátil čas a všechno změnil. Ale to nejde," řekl zdrcený otec mladého hokejisty Tibor Lyócsa (40).

Podle otce to mohla být právě vzájemná hádka, která přinutila jeho syna vyskočit z okna. Nevylučuje však ani jiné důvody. "Nevím, co se však mohlo stát. Ve škole měl samé jedničky a dařilo se mu i v hokeji," nechápe nešťastný Tibor Lyócs.

Že byl Erik velkým příslibem pro slovenský hokej, potvrzuje i jeho trenér Vladimír Šandrik. "Byl velice pracovitý a snaživý. Nic neošidil. Měl všechny předpoklady pro další sportovní růst," říká šokovaný trenér.

"Bylo vidět, že se každým rokem zlepšuje," doplňuje i jeho další trenér z mládežnických let Juraj Boldiš.

Zdrcený otec zemřelého chlapce.Foto cas.sk
Hádka mezi otcem a synem se údajně strhla kvůli propálenému koberci. "Erik sem přišel s partou kluků, když jsme nebyli doma. Nechtěl jsem, aby se s nimi stýkal. Asi se před nimi chtěl předvést a ukázat, že není žádný šprt. Syn mi však slíbil, že už se s nimi stýkat nebude," vysvětluje Tibor Lyócs.

"Možná jsem reagoval poněkud prudčeji. Utekl z domova a pak už nereagoval ani na telefon a tak jsem se ho vydal hledat. Jeho děda ho hledal po nákupních centrech, ale nenašli jsme ho. Asi po dvou hodinách k nám přišli policisté a řekli, co se stalo," dodává otec mrtvého chlapce.

"Věřím, že policie objasní, jak Erik ve skutečnosti zemřel," odmítá připustit možnost synovi sebevraždy Lyócs.

Mrtvé tělo Erika již bylo podrobeno bližšímu zkoumání a nebyla na něm zjištěna žádná zranění způsobená cizí osobou. Vyšetřovatel začal stíhání pro zločin zabití," uvedla košická policejní mluvčí.

Ze smrti chlapce jsou zdrceni i jeho spolužáci a učitele základní školy na Považskej ulici. "Nedokážeme se z toho vzpamatovat. Je to velmi těžké," obtížně hledají slova pedagogové. Na památku tragické smrti spolužáka jsou na Erikově lavici položené květiny a vedle chlapcovi fotografie hoří svíčka.

ZDROJ: cas.sk

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud


Články odjinud