31. července 2010 • 11:34

Hrdinové. Bednář s Hadašovou zachraňovali cyklistku

Autor: Tomáš Pokorný, Ondřej Požár
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Děsivý zážitek má za sebou hokejový reprezentant Jaroslav Bednář (33). S těhotnou přítelkyní Lucií Hadašovou poskytovali první pomoc u dopravní nehody, při které sedmdesátiletou ženu na kole srazilo auto. „Pár bouraček už jsem viděl, ale tohle jsem dělal poprvé,“ řekl Bednář deníku Blesk, který od čtenářky získal exkluzivní fotky pořízené jen krátce po havárii.



Nehoda se stala ve čtvrtek večer ve Strážnici u hranic se Slovenskem, odkud modelka Lucie Hadašová pochází. Bednář zde byl svou partnerku vyzvednout cestou z Popradu, kde zkrachovaly naděje jeho týmu HC Lev na účast v Kontinentální lize.


Z přemýšlení o novém angažmá Bednáře vytrhla dramatická událost. „Seděli jsme v naší oblíbené res tauraci. Když jsme si objednávali, uslyšeli jsme hroznou ránu. Myslel jsem, že se srazila dvě auta, jenže najednou jsem viděl i přes střechu mého zaparkovaného jeepu, jak letí vzduchem žena,“ popisuje Bednář.

Sedmdesátiletá cyklistka nejspíš nedala přednost autuFoto Blesk


Podle hokejisty žena vrazila hlavou do čelního skla a poté tvrdě dopadla na silnici. „Silně krvácela z lebky, ale byla při vědomí a stěžovala si na bolesti v hrudníku. Hned jsem běžel do auta, vyndal lékárničku a snažil se poskytnout první pomoc, hlavně zastavit krvácení,“ řekl Bednář.

Zraněnou ženu nakonec ošetřila další svědkyně nehody, která pracuje ve zdravotnictví. „Byl jsem rád, že se tam objevila. Musím přiznat, že v poskytování první pomoci nejsem zběhlý. Ale ta první reakce byla automatická, snažil jsem se rychle co nejvíc pomoct,“ líčil Bednář.

Sedmdesátiletá cyklistka nejspíš nedala přednost autu
Sedmdesátiletá cyklistka nejspíš nedala přednost autu


Cyklistku vzápětí převzaly dva týmy záchranářů. „Se středně těžkými zraněními jsme ji transportovali na chirurgickou ambulanci v Hodoníně,“ řekl Blesku mluvčí jihomoravské záchranky Radek Turin.

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud