7. září 2010 • 23:59

Čáslavská: Vondráčková chce paní Martu dusit!

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
27
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezi desítky osobností, které vyzvaly zpěvačku Helenu Vondráčkovou, aby zastavila žaloby vůči své bývalé kolegyni Martě Kubišové, se zařadila i sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská.



"Paní Martu Kubišovou znám, ne sice tak dobře, že bychom spolu chodily na kafíčko, ale měly jsme nedávno spolu velké představení v divadle Ungelt a bylo velice úspěšné. Vím, že je to poctivý člověk, že to taky neměla v životě jednoduché," prohlásila legendární sportovkyně.

Vondráčková spolu se svým manželem a manažerem Martinem Michalem zažalovali Kubišovou kvůli zrušení plánovaného turné obnovených Golden Kids a poté i kvůli některým jejím výrokům v médiích.

"Myslím, že paní Vondráčkové nebyl pokřiven ani vlásek. Když povýší peníze nad přátelství a snaží se paní Martu dusit, nelíbí se mi to," vysvětluje svůj podpis pod otevřený dopis českých osobností v čele s Václavem Havlem jeho bývalá poradkyně Čáslavská.

"Proti paní Vondráčkové nemám nic. Ale fandím Martě Kubišové," dodává signatářka Dvou tisíc slov.

Věra Čáslavská a Václav Havel
Věra Čáslavská a Václav Havel

Vedle Čáslavské se k výzvě pro Helenu Vondráčkovou přidal například i expremiér Fischer, zpěvačka Lucie Bílá nebo bývalý pěvecký kolega Vondráčkové i Kubišové z tria Golden Kids Václav Neckář.

"Nevím, jestli to bude mít smysl. V každém případě si myslím, že aspoň se paní Vondráčková a její pan Martin zamyslí. Asi na tom něco je, když se k té akci připojilo tolik lidí," doufá Věra Čáslavská.

Nicméně Helena Vondráčková se zatím k žádnému smiřování nechystá. "Na dopis, který jsem  si přečetla v médiích a kde jsem vyzývána k tomu, abych zastavila žalobu proti paní Martě Kubišové, odpovím citací soudce Městského soudu v Praze, který na adresu paní Kubišové uvedl: 'Stačila elementární míra lidské slušnosti ze strany paní Kubišové a k soudu vůbec nemuselo dojít'," uvedla populární zpěvačka v prohlášení, které rozeslal její manžel Martin Michal.

Znění otevřeného dopisu

S velkým překvapením sledujeme Vaše soudní spory s paní Martou Kubišovou. Hodnotu peněz jste v nich povýšila nad přátelství i obyčejnou lidskou slušnost vůči člověku, který vám byl kdysi blízký, nikdy neublížil a přesto, že ho potkal nepříznivější osud než Vás, nepřestal se k Vám hlásit.

Jako by Vám, již pětačtyřicet let respektované umělkyni, byla cizí velkorysost a přirozená noblesa osobností, které něco umí a něčeho v životě dosáhly. Nechce se nám věřit, že Helena Vondráčková potřebuje usilovat o dosažení trestu pro Martu Kubišovou.

Žádné soudní rozhodnutí Vám nezajistí přízeň lidí, které tímto svým postojem lidsky ztrácíte. Zvažte podávání žalob a přejděte znovu svou řeku Jordán.

Vstoupit do diskuse
27
Články odjinud


Články odjinud