28. května 2011 • 04:59

Dydeková (†37) umírala bez sestry, nedostala vízum

Autor: bko
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hroznou bezmoc musela prožívat v posledních dnech Katarzyna Dydeková (41), jedna ze tří sester a basketbalových reprezentantek Polska. Její těhotná sestra Malgorzata (†37) minulý týden dostala infarkt a ležela v komatu v australském Brisbane, kam se za ní urychleně vypravovala její rodina. Ne všichni se ovšem mohli s legendární Margo, která v pátek zemřela, rozloučit. Katarzyně totiž australské úřady odmítly udělit vízum.

 



Nejstarší ze tří sester tak byla podle serveru fakt.pl nucena zůstat doma v Polsku, kde jen z povzdálí sledovala sestřin boj o život svůj i dosud nenarozeného dítěte. Polským novinářům předávala informace z nemocnice.

"Respirátor může běžet na poloviční výkon, protože Gosia začala sama dýchat. Ale lékaři ještě nepřijali rozhodnutí, kdy ji probudit z umělého spánku," reprodukovala optimistické zprávy na začátku týdne.

Jenže ve čtvrtek se stav svého času nejvyšší basketbalistky světa rapidně zhoršil. A vedle ní nestála její sestra, aby se s ní mohla rozloučit.

"Formální rubriky v žádosti o vízum byly pro australské byrokraty mnohem důležitější než sesterská láska," konstatuje rozhořčeně fakt.pl.

Bývalá basketbalistka a nejvyšší hráčka světa Malgorzata Dydeková
Bývalá basketbalistka a nejvyšší hráčka světa Malgorzata Dydeková

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud