12. června 2011 • 13:20

Fotbalový rebel Řepka: První fotbal s tátou!

Autor: kre
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když loni Tomáš Řepka (37) prozradil, že je jeho otcem exligový fotbalista Petr Vokáč, byl to pro mnohé šok. Jejich vztah byl vždy chladný, protože táta syna hned po narození opustil a nikdy se o něj nestaral. Teď se vše zlepšuje.



Foto 

Včera si spolu poprvé zahráli fotbal! „Jsem strašně šťastný,“ povídal dojatě Řepka. Rodinná souhra fungovala skvěle – na turnaji Fotbalová paráda Lipence 2011 se nakonec radovali z triumfu.

V modrých dresech se vedle sebe postavili do obrany a hurá do boje. Syn Tomáš Řepka, sparťanský stoper, a jeho otec Petr Vokáč, někdejší ligový útočník, který v sedmdesátých letech střílel góly za Bohemku a Duklu.

„Vzal jsem si ho k sobě dozadu, abychom byli vedle sebe,“ vysvětlil Řepka. „Nevěřil jsem, že se to ještě vůbec může stát, že bychom si spolu zahráli. Říkám mu Petře. Jsme teď kamarádi.“

Dřív tomu tak ovšem nebývalo. Vokáč se s Řepkovou maminkou Helenou Švecovou seznámil ve Zlíně, kde byl na hostování. „Tam se poznali a vznikl jsem z toho já. Dohromady se ale nedali.

Tomáš Řepka a Roman Šebrle-
Tomáš Řepka a Roman Šebrle-


Táta odjel zpátky do Prahy a maminka do Brumova,“ popsal řízný bek v autobiografi i nazvané Rebel. Od té doby se vídali sporadicky. „Ale ten vztah se mezi námi zlepšuje. Jsme si blíž a blíž. Urovnává se to časem,“ nastínil Vokáč.

O jejich sblížení prý velmi stojí i Řepkova nová přítelkyně Vlaďka Erbová, která včerejší klání v Lipencích u Prahy sledovala. „Překvapuje mě, jak jí na tom našem vztahu záleží. Chce, abychom se dali dohromady. Jsem rád, že je to lepší,“ říkal spokojeně Vokáč.

Ten se slavným synem odehrál za mančaft Horsta Siegla jen první poločas (25 minut) proti týmu Amfory, pak se prý šetřil na utkání starých gard. Turnaje se zúčastnil ještě celek Ivana Haška, který právě v souboji o první místo podlehl Řepkově partě 4:5.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud