Pavel Novotný
5. ledna 2012 • 10:45

Vzpomínky Daniely Hantuchové: Můj bratr byl pro mě hrdina

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dubnu bude slovenské tenistce Daniele Hantuchové už devětadvacet let, přesto  na konec kariéry rozhodně pomýšlet nehodlá. Naopak. Čtyřiadvacátá hráčka světa  se chce znovu vrátit do světové desítky. Rodačka z Popradu se o svých plánech,  vzpomínkách a pocitech rozpovídala na svých internetových stránkách.



V diskusi s fanoušky mimo jiné prozradila i to, jak se snaží udržovat svůj nesporný půvab. "Když jste psychicky v pohodě a šťastní, žádnou kosmetiku nepotřebujete," říká slovenská dvojka.

Fedcupová reprezentantka je známá celou řadou charitativních akcí, kterými se snaží získat finanční prostředky na podporu svých aktivit. Naposledy   slovenská kráska nafotila v Monaku, kde momentálně tráví většinu svého volného času, kalendář.

Jak se tedy bývalá pátá hráčka světa udržuje stále atraktivní vzhled? "Je důležité, abyste přijímali hodně tekutin, nejlépe vody. To ocení především  vaše pokožka. Já to musím dodržovat o to více, protože jsem často na slunci a  neustále cestují," prozrazuje Slovenka.

Hantuchová zarmloutila Wozniackou a může slavitFoto ČTK
"Rozhodně je dobré věnovat se i jiným sportovním aktivitám. Já hodně praktikuji  jógu, protože ta vám dodává duševní pohodu a vyrovnanost. Když jste v pohodě ve  svém nitru, jste šťastní a je to vidět i na vašem vzhledu. Nemusíte pak používat  žádné kosmetické produkty. Jedním z klíčových faktorů je samozřejmě spánek. Ten je důležitý jak pro váš  vzhled, tak pro psychickou vyrovnanost, pro vaší mysl," dodává s úsměvem Daniela.

A jak je na tom slovenská tenistka s vařením? "Miluju vaření. A čím jsem starší,  tím víc. Je to zábava a užívám si, když si moji přátelé pochutnávají na jídle, které jsem jim připravila. Když jsem v kuchyni, zapomínám na všechno ostatní, je  to můj koníček. Navíc já pořád cestuji, takže jsem moc ráda, když si mohu udělat  nějaký domácí pokrm. Jednou bych ráda měla vlastní restauraci, to by mě moc  bavilo," přiznává Hantuchová.

Daniela Hentuchová v zápase proti Lucii šafářovéFoto ČTK

Daniela odpověděla i na otázku, zda by přemýšlela o případné nabídce na filmovou  roli. "Moc ráda bych si zahrála v nějakém filmu, ale k tomu, aby taková nabídka  přišla, musíte na sobě hodně pracovat. Je potřeba tomu věnovat hodně času a ten  já nemám. Všechno svoje úsilí věnuji tenisu. Možná až jednou skončím svojí  hráčskou kariéru, budu o tom přemýšlet."

A jak vítězka čtyř turnajů okruhu WTA vzpomíná na své tenisové začátky?  "Pamatuju si na to moc dobře. Chodila jsem hrát tenis do klubu s maminkou, která byla také mým prvním trenérem. Trávila jsem hodiny pinkáním o zeď. Často jsem chodila s rodiči a bratrem hrát o víkendech, byla to nejkrásnější část týdne. Často jsem hrála proti bratrovi, který je o pět let starší než já. Vždycky jsem ho zkoušela porazit, ale bylo to nemožné. Byl o moc lepší než já. Byl pro mě opravdový hrdina," uzavírá vzpomínky Hantuchová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud