17. února 2012 • 12:50

Kvůli nahé partnerce fotbalisty Khediry byli zatčeni tři novináři

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Tunisku byla zatčena trojice novinářů listu Attounissia, která zveřejnila fotografii německého záložníka Samiho Khediry, na níž fotbalista Realu Madrid rukou zakrývá ňadra své nahé přítelkyně Leny Gerckeové. Podle agentury SID jim za veřejné pohoršení hrozí až pětileté vězení.



Fotografii fotbalisty, jehož otec je Tunisan, původně otisknul německý magazín GQ. Ve středu se pak objevila na titulní straně tuniského deníku a ve stejný den byl kvůli tomu zatčen vydavatel listu Nasreddin Ben Saíd a editoři Habib Džuizani s Hedim Hizrim.

"Mysleli jsme si, že žijeme v zemi, kde je svoboda tisku respektována. Nečekali jsme, že se stane něco takového," uvedl mluvčí listu Taufik Nuira. "V zákonech sice je článek o veřejném pohoršení, novináři ale mají výjimku. Myslím, že máme velkou šanci vyhrát," přidal jeden z obhájců tria novinářů Chalid Kriši.

Za trojici se okamžitě postavily novinářské odbory, podle kterých se vláda pokouší o cenzuru médií, a požádaly o propuštění žurnalistů. Do redakce Attounissie také kvůli zveřejnění fotek přišlo několik výhružných dopisů a sídlo deníku hlídá policie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud