26. ledna 2013 • 09:00

Česká juniorská naděje Siniaková na titul z Australian Open nedosáhla

Autor: ČTK, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Tenistka Kateřina Siniaková juniorský titul na Australian Open nezískala. Šestnáctiletá česká naděje podlehla v dnešním finále v Melbourne 3:6 a 4:6 o rok mladší Chorvatce Aně Konjuhové..



Siniakovové se nepodařilo v prvním grandslamovém finále v kariéře oplatit Konjuhové porážku z loňského boje o titul na prestižním Orange Bowlu a podlehla jí i v třetím vzájemném souboji.

V druhém setu měla tenistka pražské Sparty šanci na zvrat, ale nevyužila vedení 4:1. Chorvatka následně získala pět následujících gamů a po pátečním vítězství ve čtyřhře slavila v Austrálii double. Zároveň se posunula na první místo juniorského žebříčku.

"Byly šance ve druhém setu, mohla jsem to otočit. Mrzí mě, že jsem to nezvládla, asi trošku hlavou, prostě je to velká škoda," řekla Siniaková Radiožurnálu.

"Nepovedlo se to úplně, ale snad se z toho ponaučím. Byl to výborný turnaj, budu na to vzpomínat v dobrém a budu makat dál. Doufám, že to vylepším a příště to bude lepší," dodala česká hráčka, jež byla v prosinci v domácí anketě Zlatý kanár vyhlášena dívčím talentem roku.

Rodačka z Hradce Králové na Australian Open nenavázala na tři roky starý úspěch Karolíny Plíškové. Před ní vyhrála juniorku v Melbourne dvakrát Barbora Záhlavová-Strýcová (2002 a 2003).

Junioři:

Dvouhra - finále:
Kyrgios (3-Austr.) - Kokkinakis (Austr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Juniorky:

Dvouhra - finále:
Konjuhová (3-Chorv.) - Siniaková (2-ČR) 6:3, 6:4.




Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud