16. ledna 2022 • 08:49

Zklamaný Djokovič: Rozhodnutí soudu respektuji. Austrálii opustí

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Novak Djokovič je zklamaný verdiktem soudu, u kterého neuspěl s žádostí o vrácení australského víza, ale respektuje ho a opustí zemi. Desátý triumf na Australian Open zatím nepřidá. 



Djokovič v prohlášení uvedl, že potřebuje čas na odpočinek, aby se z posledních týdnů vzpamatoval. K případu se vyjádřil jen krátce. „Jsem nesmírně zklamán, že soud zamítl moji žádost o přehodnocení rozhodnutí ministra pro imigraci o zrušení mého víza, což znamená, že nemůžu zůstat v Austrálii a zúčastnit se Australian Open. Rozhodnutí soudu respektuji a budu spolupracovat s úřady při mém odjezdu ze země,“ uvedl čtyřiatřicetiletý hráč, který chtěl v Melbourne usilovat o rekordní 21. grandslamový titul.

„Bylo mi nepříjemné, že pozornost byla v posledních týdnech upřena na mě a doufám, že teď se budou všichni soustředit na tenis a můj milovaný turnaj,“ řekl devítinásobný vítěz Australian Open. „Přeju všem hráčům, pořadatelům, dobrovolníkům i fanouškům vše nejlepší v turnaji,“ uvedl Djokovič. Poděkoval také za podporu rodině, přátelům, fanouškům a Srbům.

Vstoupit do diskuse
23
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud