4. listopadu 2012 • 13:53

Bojovnost Kvitové na Ivanovičovou nestačila, Češky přesto slaví

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Petra Kvitová nedokázala přidat vítězný bod tenistek ve finále Fed Cupu. Světová osmička dnes prohrála v pražské O2 areně s Anou Ivanovičovou 3:6, 5:7 a české obhájkyně titulu vedly nad Srbkami už jen 2:1. O rozhodující bod pro domácí se proti Jankovičové postarala Lucie Šafářová, která smetla Jankovičovou ve dvou setech dvakrát 6:1. Závěrečná čtyřhra se hrát nebude.



Na Kvitové, která před finále léčila zánět nosohltanu, bylo znát, že není ve fyzické pohodě jako o den dříve, kdy zničila Jankovičovou. Podání nemělo dostatečnou razanci a výborná Ivanovičová dostávala Češku z returnu do úzkých.

I ve výměnách byla Srbka přesnější, méně chybovala a diktovala tempo utkání.

"Necítila jsem se na kurtu nejlépe. Věřila jsem, že mě to vybudí, ale nebyla jsem ve své kůži. Chyběla mi energie," řekla Kvitová.

Petra Kvitová se v prvním setu s Anou Ivanovičovou trápilaFoto Jaroslav Legner (Sport)
"Měl jsem pocit, že Petře scházelo velké množství energie fyzické i mentální, které vydala o den dříve. Byla trošku svázaná a soupeřka zaslouženě vyhrála," doplnil její trenér David Kotyza.

V prvním setu Kvitová neměla jediný brejkbol a sama dvakrát prohrála podání. Sice odvrátila šest setbolů, ale při sedmém nestihla doběhnout zkrácení za síť.

Po setu odešla do šatny, ale chybějící energii tam najít nemohla. Zkoušela hru zrychlit, ale vítězné údery dlouho míjely cíl. Až na pokraji prohry za stavu 3:5 trefila skvělé míče, poprvé vzala Ivanovičové podání a zápas zdramatizovala.

Jenomže za stavu 5:6 si počtvrté v duelu prohrála podání, kapitulovala při třetím mečbolu a po jedenácti vítězných dvouhrách okusila ve Fed Cupu hořkost porážky.

Český tým v sobotních dvouhrách neztratil ani set. Šafařová dovolila Ivanovičové uhrát sedm gamů, Kvitová Jankovičové dokonce ještě o dva méně.

Loni Češky vyhrály finále v Moskvě nad Ruskami (3:2), ve Fed Cupu slavily titul poprvé v samostatné historii státu a po 23 letech od posledního triumfu někdejšího výběru Československa. Srbsko je naopak ve finále soutěže poprvé.

Letos prožívá český tenis výjimečný rok, ve finále týmových soutěží jsou totiž oba výběry. Muži se utkají o salátová mísu v Davisově poháru proti Španělům od 16. do 18. listopadu rovněž v Praze. Oba zápasy byly během dne vyprodány.


ČR - Srbsko 2:1 po úvodní dnešní dvouhře

Kvitová - Ivanovičová 3:6, 5:7,
Šafářová - Jankovičová 6:1, 6:1.




Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud