3. listopadu 2021 • 21:26

B. J. King Cup: První semifinálová dvojice je jasná, obhájkyně nepostoupí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájkyně titulu Francouzky skončily na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové v základní skupině. Po úvodní nečekané prohře s kanadskými tenistkami dnes v Praze potřebovaly k postupu porazit 3:0 Rusko, s kterým však prohrály 1:2. Rusky se o finále utkají s Američankami, které v duelu se Španělskem získaly jistotu postupu vítězstvím v obou úvodních dvouhrách.



V úvodním francouzsko-ruském duelu sice Clara Burelová zvládla otočit duel s Jekatěrinou Alexandrovovou a třísetovou bitvu vyhrála 3:6, 6:4, 6:3, v druhém utkání ale na ni nedokázala navázat Alizé Cornetová. V duelu týmových jedniček proti Anastasii Pavljučenkovové získala první set 7:5, další dva však vybojovala světová dvanáctka 6:4, 6:2.

„Jsem teď opravdu hrozně unavená, protože jsem do toho dala všechno, fyzicky i emocionálně,“ řekla Pavljučenkovová po výhře. „Na konci druhého setu jsem měla pocit, že přijdu o hlas, jak jsem křičela. Před zápasem jsem se přitom necítila moc dobře a v prvním setu jsem byla trochu pomalejší, ale nakonec jsem našla energii a dostala se na vlnu,“ dodala.

Američankám zajistily postup Sloane Stephensová a Danielle Collinsová. V tabulce skupiny C, v níž měly před závěrečným zápasem šanci všechny tři týmy včetně Slovenska, po jejich hladkých dvousetových výhrách už USA o první místo nepřipravila ani závěrečná čtyřhra.

Stephensová přehrála Nurii Parrizasovou 6:4, 6:4, Collinsová pak za necelou hodinu deklasovala Saru Sorribesovou 6:1, 6:0. Čestný bod zajistily Španělsku Aliona Bolsovová a Rebeka Masárová, které porazily dvojici Caroline Dolehideová, Coco Vandewegheová 6:3, 6:4.

Finále Poháru Billie Jean Kingové, tenisové mistrovství světa ženských družstev v Praze:

Skupina A:

Francie - Rusko 1:2

Burelová - Alexandrovová 3:6, 6:4, 6:3, Cornetová - Pavljučenkovová 7:5, 4:6, 2:6, Burelová, Cornetová - V. Kuděrmětovová, Samsonovová 2:6, 1:6.

Skupina C:

USA - Španělsko 2:0 po dvouhrách

Stephensová - Parrizasová 6:4, 6:4, Collinsová - Sorribesová 6:1, 6:0.

BJK Cup 2021: Maki rozbrečela soupeřku, Kerberová „seřvala“ kapitána
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud