Květoslav Šimek
6. února 2012 • 13:19

Zima jako v Rusku... Štěpánek vtipkoval, Berdych odpočíval

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | První ostrý trénink před zápasem prvního kola Davis Cupu s Itálií (10. až 12. února) za sebou mají v Ostravě čeští tenisté. Tomáš Berdych, čerstvý vítěz z Montpellier, po návratu z Francie ještě odpočíval. Ovšem z Radka Štěpánka už vyzařovala bojovná a tradičně pohodová nálada.



„Přijdou novináři a já zkazím první balón!“ smál se Štěpánek během jedné z tréninkových výměn, při níž si zkoušel prohozy přes nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila a Lukáše Rosola.

A když si pak šel na chvíli odpočinout, hned si před fotografy přikládal na čelo malý přenosný teploměr. „Zima jako v Rusku…“ zubil se.

Štěpánek si už během tréninku pochvaloval nový povrch, na kterém se v Ostravě bude hrát. Nátěr Novacrylic ultracushion by měl být hodně rychlý.

„Chtěli jsme proti Italům něco rychlejšího, protože ti mají radši pomalejší povrchy. Míče skáčí nízko, to pro nás bylo hodně důležitý. Já sám na takových površích hraju rád. Vyhovuje to mému pojetí servis volej.“

Pohodovou atmosféru přenášel Radek Štěpánek jako obvykle i na zbytek týmu. Když se ke svému tréninku převlékal deblový specialista František Čermák, parťák Štěpánek okamžitě upozorňoval na jeho vyrýsované svalstvo. „Koukněte na něj - český Rafael Nadal.“

Dobrá práce, kouči... Zpocený Radek Štěpánek si podává ruku s trenérem Navrátilem
Video se připravuje ...

S nadhledem pak komentoval i čerstvé vítězství Tomáše Berdycha v Montpellier. „Jsem rád, že Tomáš vyhrál, alespoň nebudu muset platit týmovou večeři sám, bude to pěkně na půl a ušetřím,“ smál se vítěz Australian Open ze čtyřhry.

Radek Štěpánek se při první tréninkové jednotce pořádně zapotilFoto ČTK

Berdych pondělní tréninky vynechal. Z Francie přiletěl v neděli v noci do Brna, odkud se autem přesunul do Prostějova. Přespal tam a do Ostravy by měl dorazit v pondělí odpoledne.

„Byl unavený, trénovat zatím nebude, dá si jen masáž,“ informoval nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Zápas s Itálií začíná v ostravské ČEZ Areně v pátek, v pokladnách stále zbývá zhruba 700 lístků.

Radek Štěpánek pod dohledem kouče Navrátila
Video se připravuje ...
Radek Štěpánek trénuje v Ostravě na daviscupový duel proti Itálii
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud