Květoslav Šimek
8. února 2012 • 18:30

Porazil Lendla i Kodeše, teď vyzve Berdycha s Kvitovou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Tenhle chlapík v Davis Cupu porazil Ivana Lendla, Jana Kodeše i Tomáše Šmída. A teď se Corrado Barazzutti, vítěz Davis Cupu 1976 a poražený z památného finále z roku 1980 v Praze, postaví coby nehrající kapitán Itálie proti Česku hned dvakrát. Nejdřív v prvním kole Davis Cupu (10. až 12. února v Ostravě) a pak i v dubnu v semifinále Fed Cupu žen.



Že mu těsně před zápasem onemocněla dvojka týmu Potito Starace? Že si Češi pro domácí duel vybrali nejrychlejší možný povrch? Že musel jeho manažer narychlo odjet z Ostravy, protože mu umřel táta?

Nic z toho nedokáže Barazzuttiho vyvést z rovnováhy. Na tréninku italských tenistů neúnavně bušil do míčků, hecoval atmosféru.

Když se jemu samotnému povedl úder, hlasitým výkřikem se pochválil. Nejvíc ve chvíli, kdy se mu na síti podařilo trefit prudký míč za svými zády a nechytatelně jej vrátit na polovinu svého svěřence. Parádní ekvilibristika.

Přestože Barazzuttimu bude příští týden 59 roků, pořád to s raketou umí. Pohybem na kurtu už sice viditelně šetří, ale údery má v ruce pořád srovnané velmi slušně.

Kouč Corrado Barazzutti (vpravo) na tréninku neúnavně hecuje atmosféru
Video se připravuje ...

Na finále Davis Cupu z roku 1980, ve kterém s Itálií v Praze podlehl Československu 1:4, si pořád dobře pamatuje. Přestože se nejdřív teatrálně chytá za hlavu.

„Je to už tak dávno!“ Tehdy právě Barazzutti uhrál jediný bod Italů, když za rozhodnutého stavu porazil Tomáše Šmída. S respektem i po letech mluví o umění Ivana Lendla.

„Současný český tým je taky silný, ale Ivan Lendl byl... Číslo jedna! Nevím přesně, za jak dlouho se pak opravdu dostal na místo světové jedničky, ale tehdy už k ní měl blízko.“

Rozhovor s Corradem Barazzuttim čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Corrado Barazzutti si zahrál v roce 1980 finále Davis Cupu proti Československu
Video se připravuje ...
Nehrající kapitán italského týmu Corrado Barazzutti se povzbuzoval hlasitým křikem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud